Kako sačuvati uspomenu na voljenu osobu?

Kako sačuvati uspomenu na voljenu osobu?

Kako sačuvati uspomenu na voljenu osobu?

Kako sačuvati uspomenu na voljenu osobu? Pitanje koje je svako makar jednom u životu postavio.

Smrt roditelja, bračnog partnera ili dragih prijatelja je jedan od najdirljivijih i najtežih događaja sa kojima ćemo se ikada suočiti. Bez obzira da li je ona došla iznenada ili smo slutili da se kraj bliži, nikada nećemo biti spremni na rastanak. U trenu, kada je voljeno biće zauvek zatvorilo oči, naš svet se srušio. Nestala je naša najveća podrška, ostavivši nas da se sami borimo sa nedaćama i problemima.

Iako nas gubitak voljene osobe lišava njenog fizičkog prisustva, to ne znači da smo izgubili sve što volimo u njoj. Naš odnos, sada, poprima novi nivo, zasnovan na pamćenju. Zbog toga vam pogrebno preduzeće Drnda Internacional daje korisne savete za pitanje: “kako sačuvati uspomenu na voljenu osobu”.

Kako sačuvati uspomenu na voljenu osobu? Izdvojite vreme za tugu

Kako je gubitak voljene osobe gubitak sa kojim se treba nositi, to ćete jedino postići ako date sebi vremena da tugujete.

Kako sačuvati uspomenu na voljenu osobu Izdvojite vreme za tugu Drnda Internacional

Znajte da tuga nije putovanje „dva koraka napred, jedan korak unazad“. Ona je, često, jedan korak napred, dva u krug. Potrebno je vremena da se umire emocije – počev od besa i neopisivog bola, preko duboke tuge, pa do nedostajanja. Čitav splet ovih osećanja sasvim su normalna reakcija i treba im dopustiti da se ispolje. Jer, one će vam pomoći u pronalaženju odgovora “kako sačuvati uspomenu na voljenu osobu”.

Pokrenite novu tradiciju

Tradicija je u osnovi svake porodice. Okupljanja za Božić, Uskrs, rođendane su savršeni način da se na jednom mestu nađu svi koje volite. Ovakve događaje ne treba prekinuti ni kada vas pogodi smrt nekog od njih. Upravo će vam porodična okupljanja pomoći da se prisetite anegdota, dragih uspomena i karakteristika onog ko više nije sa vama. Istovremeno, pružićete jedni drugima dragocene reči utehe kad neko umre.

Pored ustaljene tradicije, stručnjaci savetuju da u čast drage osobe pokrenete novu. Neka to bude dan u godini koji ima posebno značenje za vašu porodicu. Čak i obična nedeljna šetnja omiljenim krajem grada preminulog dovoljni su gest da se sačuva uspomena na njega.

Kako sačuvati uspomenu na voljenu osobu? Napravite album uspomena

Kako sačuvati uspomenu na voljenu osobu Napravite album uspomena Drnda Internacional

Uspomene su poput plamena – izgore ako se ne održavaju. Iako ne nestaju odjednom, one postepeno blede. U početku, možda nećete moći da se setite sjaja u očima ili pokreta najbližeg. Da bi, vremenom, počeli da zaboravljate njegov govor, lik, način na koji se oblačio…

Zato, glavni odgovor na pitanje: “kako sačuvati uspomenu na voljenu osobu” jeste pravljenje albuma uspomena. Stare fotografije su najbolji podsetnik prošlosti u kome su živeli naši najmiliji. Upravo ti zamrznuti trenuci u vremenu naš su vizuelni stimulans za godine koje slede. Ne samo da će vam održati sećanje “živim”, već su i specifično sredstvo budućim generacijama da upoznaju svoje pretke.

Napišite joj pismo

Sa smrću drage osobe nestali su neobavezni razgovori uz jutarnju kafu. Ne žurite više kući da ispričate kako ste proveli dan. Nema više ni saveta koje, često, niste želeli da saslušate.

Kako sačuvati uspomenu na voljenu osobu napišite joj pismo drnda internacional

Međutim, sve neizgovorene reči ne morate držati u sebi, već ih pretočite u pismo svom najbližem. Recite koliko vam nedostaje, da ste, ponekad, i ljuti što ga više nema. Ali ga upoznajte i sa novostima i srećnim vestima u svom životu, baš kao što ste to nekada delili uživo. Pisanje će vam, ujedno, olakšati bol koju osećate.

Život je magični krug, a kada nastupi kraj kompletne pogrebne usluge prepustite kompaniji Drnda Internacional. Ona će vam pomoći u organizovanju celokupne sahrane, uključujući i prevoz pokojnika iz inostranstva, ako je potrebno.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pozovite odmah!
error: Sadržaj zaštićen od daljeg kopiranja