Ako već morate da birate, birajte najbolje.

pogrebno drnda srpski jezik pogrebno drnda srpski jezik pogrebno drnda srpski jezik

+436767425897

AUSTRIJA

+491727167408

NEMAČKA

+41797379442

ŠVAJCARSKA

Cvetni aranžmani za sahrane

+381 63 15 32 202

24/7 dana u nedelji

office@drnda.com

Cvetni aranžmani za sahrane - Drnda

Cvetni aranžmani za sahrane čine obavezni deo pogrebne opreme.

Gubitak bliske osobe je jedno od najtežih iskustava. Nažalost, svako od nas se makar jednom u životu suočio sa njim. U teškim trenucima neizmerne tuge utehu je nemoguće pronaći. Boli saznanje da voljeno biće više nikada nećemo videti. Bole i drage uspomene kojih smo se nekada zajedno sećali. Zapravo, bole dani koji nas čekaju u nekom novom životu.

Upravo sa ovakvim osećajem porodica priprema dostojni pozdrav premunilom. Pribavljanje dokumenata, izbor grobnog mesta, kovčega i druge opreme za ispraćaj samo su neke od odluka koje morate doneti, te ne čudi što cveće za sahrane ostaje u drugom planu.

Cvetni aranžmani za sahrane 2 - Drnda

Međutim, imajte u vidu da upravo ono odaje posebnu počast preminulom. Tako da njegovom izboru trebate posvetiti podjednaku pažnju kao svim detaljima prilikom organizovanja sahrane.

Zašto su važni cvetni aranžmani za sahrane?

Cveće je imalo važnu ulogu u pogrebnim običajima još 60.000 godina pre Nove ere! Najpre se koristilo za prikrivanje neprijatnih mirisa tela nakon smrti. Takođe, u religijske svrhe za pokazivanje životnog kruga. Da bi postalo svojevrsni podsetnik vrednosti života.

Danas, cvetni aranžmani za sahrane pokazuju ljubav prema preminulom. Ujedno, oni su izraz saosećanja i brige za članove porodice. Naime, pomisao da ne možete ništa da učinite kako biste ublažili njihovu bol nije nimalo laka. Tada vam u pomoć dolazi cveće. Jer, ono ima moć da pokaže šta vam je na srcu kada ne možete da pronađete prave reči utehe kad neko umre.

Vrste cvetnih aranžmana za sahrane

Cvetni aranžmani dolaze u različitim opcijama. Najrasprostranjeniji su venci. U davna vremena služili su da umilostive Bogove, te su predstavljali posebnu žrtvu u čast pokojnika. Pored specijalne namene, venci imaju i duboku simboliku. Njihov kružni oblik vezuje se za Sunce. Odnosno, pun krug života. Dok cvetovi označavaju sunčeve zrake.

Vence najčešće biraju uža rodbina i bliski prijatelji. Prema običajima u našoj zemlji ostaju na grobu sve dok se ne obavi četrdesetodnevni pomen, a zatim se sklanjaju.

Cvetni aranžmani u obliku srca i krstova označavaju ljubav, tj. veru. Upravo zbog ove simbolike kriju duboke emocije koje želimo da iskažemo. S obzirom da su u uspravnoj formi nalaze se obično oko kovčega prilikom službe.

Cvetni aranžmani za sahrane 3 - Drnda

Raskošne suze za sahrane naručuje sama porodica, a postavljaju se na sanduk, te predstavljaju poslednji porodični poklon preminulom. Mada, postoje i manjih dimenzija koje donose rođaci i prijatelji.

Bez obzira na vrstu, prilikom pravljenja svakog cvetnog aranžmana moraju se poštovati određena pravila. Pre svega, broj cvetova mora biti paran kako bi mogli da se podele na dva dela. Prvi je namenjen telu, a drugi duši preminulog. Svaki deo mora da sadrži neparan broj cvetova, jer su to srećni brojevi.

Cvetni aranžmani za sahrane pogrebnog preduzeća Drnda Internacional

Drnda Internacional je pogrebno preduzeće sa tradicijom dugom 25 godina. Izuzetan nivo profesionalnosti, vrhunski kvalitet i briga za svakog klijenta učinili su da ova kompanija bude mnogima oslonac u najtežim trenucima.

Imajući u vidu da je svaki korak u organizovanju sahrane značajan, Drnda Internacional u okviru svojih kompletnih usluga ima i cvećaru. Tako da možete naručiti cvetne aranžmane kreirane po vašim željama. A naše stručno osoblje dostaviće ih na groblje pre početka sahrane.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Popularni blogovi

prevoz pokojnika iz španije

Prevoz pokojnika iz Španije

Prevoz pokojnika iz Španije je složeni posao koji zahteva angažovanje profesionalaca. Na jugu Evrope, tačnije na Pirinejskom poluostrvu i na dva arhipelaga, Balearska ostrva u

Urne za kremiranje

Urne za kremiranje

Urne za kremiranje imaju dugu tradiciju u pogrebnim običajima mnogih naroda. Pojavile su se u bronzanom dobu u vidu grubih krčaga. Da bi se vremenom

Prevoz pokojnika sa Sicilije

Prevoz pokojnika sa Sicilije

Prevoz pokojnika sa Sicilije zahteva posebnu proceduru. Sicilija je najveće ostrvo u Sredozemnom moru sa površinom od 25.709 km², a od kopna je odvojeno Mesinskim