Ako već morate da birate, birajte najbolje.

pogrebno drnda srpski jezik pogrebno drnda srpski jezik pogrebno drnda srpski jezik

+436767425897

AUSTRIJA

+491727167408

NEMAČKA

+41797379442

ŠVAJCARSKA

Prevoz pokojnika iz Italije

+381 63 15 32 202

24/7 dana u nedelji

office@drnda.com

Prevoz pokojnika iz Italije

Prevoz pokojnika iz Italije je jedna od najčešćih usluga pogrebnog preduzeća Drnda Internacional.

Bogata srpska istorija proteže se čak na Apeninsko poluostrvo. Naime, pod najezdom Turaka nakon Kosovske bitke u 14. veku mnogi Srbi utočište su našli u Južnoj Italiji. Ipak, prvi pisani podaci o životu našeg naroda na tim prostorima potiču iz prve polovine 18. veka.

Posebno je Trst bio aktuelan za život. Kao lučki grad pružao je velike mogućnosti za bavljenje zanatstvom, trgovinom i moreplovstvom, pa ne čudi što su upravo u njemu Srbi očuvali svoje korene, jezik i običaje, dobivši čak versku slobodu. Čime je i organizovanje sahrana bilo olakšano.

Tradicija doseljavanja nastavljena je i u današnje vreme. Procenjuje se da u Italiji živi i radi oko 53.000 naših građana, tako da se nalazimo na 7. mesu među stranim državljanima ove zemlje.

Zašto je neophodno angažovati pogrebno preduzeće za prevoz pokojnika iz Italije?

Smrt voljene osobe je najtragičniji događaj koji može da zadesi svaku porodicu. Naročito kada ona nastupi iznenada. U trenucima šoka i prevelikog bola, kada još nismo svesni šta se dogodilo, moramo da pronađemo snage da bismo pripremili dostojanstveni ispraćaj dragom biću.

Prevoz pokojnika iz Italije

Kako je nemila vest stigla iz inostranstva, pored obezbeđivanja grobnog mesta i pogrebne opreme neophodno je izvaditi i dozvolu za prevoz pokojnika iz Italije.

Mnoge porodice se prvi put susreću sa ovom situacijom, pa sigurno nisu upoznate sa procedurom oko obimne dokumentacije za transport. Problem dodatno otežava činjenica da je, zbog datuma sahrane, kratak vremenski rok za njeno pribavljanje.

Imajući u vidu kompleksnost posla gotovo je nemoguće obaviti prevoz pokojnika iz Italije u sopstvenoj režiji.

Koja dokumentacije je neophodna za transport pokojnika iz inostranstva?

Prevoz pokojnika za Srbiju iz bilo koje evropske države, uključujući i Italiju, vrši se na osnovu sprovodnice. Zahtev za izdavanje se podnosi u Ambasadi Republike Srbije ili Generalnom konzulatu Republike Srbije, zavisno od grada u Italiji. On obuhvata sledeću dokumentaciju:

  1. pasoš preminule osobe,
  2. izvod iz Matične knjige umrlih
  3. izvod iz Matične knjige rođenih,
  4. potvrda o uzroku smrti,
  5. potvrda sanitarne inspekcije o bezbednosti sanduka,
  6. zahtev u kome je navedeno mesto sahrane i koje će pogrebno preduzeće preuzeti i transpotovati telo,
  7. dozvola nadležnih organa za ulazak u državu

S obzirom da svetom vlada pandemija koju je izazvao Covid 19 sahrane podležu određenim merama, pa je za prevoz pokojnika iz Italije potrebna i saglasnost Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Koje je najbolje pogrebno preduzeće za prevoz pokojnika iz Italije?

Drnda Internacional je pogrebno preduzeće sa tradicijom dugom skoro 3 decenije. Ne samo da ima višegodišnje iskustvo u organizovanju sahrana različitih vera i kultura, već i u pogledu međunarodnih pogrebnih usluga, pa se opravdano izdvaja od drugih u našoj zemlji, ali i regionu.

Pogrebno preduzeće

Stručni tim poznaje propise stranih država, dok obučeni vozači sa lakoćom savladavaju sve izazove u saobraćaju. Preduzeće se može pohvaliti i najmodernijim, luksuznim vozilama koje zadovoljavaju svetske standarde, što garantuje siguran i brz prevoz pokojnika iz Italije na bilo koju destinaciju.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Popularni blogovi

Prevoz pokojnika iz Francuske

Prevoz pokojnika iz Francuske

Prevoz pokojnika iz Francuske obuhvata posebnu proceduru. Između Belgije i Luksemburga na severoistoku, Nemačke i Švajcarske na istoku, Monaka i Italije na jugoistoku i na