Ako već morate da birate, birajte najbolje.

pogrebno drnda srpski jezik pogrebno drnda srpski jezik pogrebno drnda srpski jezik

+436767425897

AUSTRIJA

+491727167408

NEMAČKA

+41797379442

ŠVAJCARSKA

Prevoz pokojnika iz Francuske

+381 63 15 32 202

24/7 dana u nedelji

office@drnda.com

Prevoz pokojnika iz Francuske

Prevoz pokojnika iz Francuske obuhvata posebnu proceduru.

Između Belgije i Luksemburga na severoistoku, Nemačke i Švajcarske na istoku, Monaka i Italije na jugoistoku i na jugu Španije i Andore smeštena je Francuska. Od prvog dana postojanja ova zemlja bila je jedna od najvećih svetskih sila. Svoj status zadržala je i u modernom dobu.

Francuska ima visoku razvijenu privredu, što potvrđuje visina bruto društvenog proizvoda po stanovniku. Od 500 najvećih preduzeća na svetu 39 dolazi iz Francuske, te po razvijenosti zauzima 4. mesto, ispred Nemačke i Engleske.

Prevoz pokojnika iz Francuske

Dobar standard prati i uređeni sistem školstva i zdravstva, pa ne čudi što je Francuska oduvek bila omiljena zemlja naših stanovnika. Još su u 19. veku Srbi odlazili na školovanje u Pariz. Ovaj trend nastavljen je i u 20. veku, posebno 60-ih i 70-ih godina, tako da danas srpska zajednica broji oko 120.000 ljudi.

Zašto je neophodno angažovati pogrebno preduzeće za prevoz pokojnika iz Francuske?

Organizovanje sahrane nije nimalo lak posao. U trenucima šoka i neizmerne tuge morate pronaći snage da pripremite sve za dostojanstveni ispraćaj dragog bića. Počev od ogromne dokumentacije koju morate da prikupite, preko kupovine grobnog mesta, pa do izbora pogrebne opreme – svaki korak zahteva vaše angažovanje.

Situacija se komplikuje ako je smrt voljene osobe nastupila u inostranstvu, jer morate da organizujete i transport. Prevoz pokojnika iz Francuske je moguć jedino uz dozvolu kojom se odobrava da telo uđe u našu zemlju. Međutim, za njeno dobijanje potrebna je obimna dokumentacija. U većini slučajeva porodica se prvi put susreće sa smrću u drugoj državi, te ne poznaje administrativne propise koji važe u inostranstvu.

Nemojte da zaboravite da prevoz treba organizovati u što kraćem roku, jer postoji vremensko ograničenje vezano za datum sahrane, što je dodatni razlog da angažujete stručni tim.

Dokumentacija za prevoz pokojnika iz Francuske

Da biste dobili dozvolu za prevoz pokojnika iz diaspore, uključujući i Francusku, morate da pribavite dokumenta iz više različitih institucija.

Prvo doktor u hitnoj pomoći ili bolnici, gde ste prijavili smrt, treba izda potvrdu o smrti. Na osnovu nje u mesnoj kancelariji grada u kom se dogodio nemili događaj dobijate umrlicu na međunarodnom obrascu. Sledi potvrda sanitarne inspekcije o bezbednosti sanduka.

Od dokumentacije morate da pripremite pasoš preminulog, izvod iz matične knjige rođenih i izvod iz matične knjige venčanih, ukoliko je bio u braku. Takođe, neophodno je da imate i potvrdu o obezbeđenom grobnom mestu u Republici Srbiji.

Svu navedenu dokumentaciju dostavljate u našu Ambasadu ili Konzulat u Francuskoj koji izdaje dozvolu, tj. sprovodnicu za transport.

Posebni uslovi za prevoz pokojnika iz Francuske

Pokojnika je nemoguće prevesti običnim vozilom, niti pogrebnim kojim se obavljaju klasične transportne usluge. Ono mora da bude prilagođeno ne samo nameni, već i savladavanju dugih relacija. Zbog toga podleže strogoj kontroli. Naime, jedino je vozilima koja su atestirana omogućen nesmetan prevoz. U protivnom, nemoguć je prelazak granice.

prevoz pokojnika drnda srbija

Pogrebno preduzeće Drnda Internacional ima višegodišnje iskustvo u organizovanju sahrana. Počev od bogate ponude pogrebne opreme, preko pomoći u naknadi troškova, pa do prevoza pokojnika iz inostranstva – stojimo vam na raspolaganju svih 24 časa, 365 dana u godini.

Kontaktirajte nas i uverite se sami da pružamo najbolje pogrebne usluge!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Popularni blogovi

prevoz pokojnika iz španije

Prevoz pokojnika iz Španije

Prevoz pokojnika iz Španije je složeni posao koji zahteva angažovanje profesionalaca. Na jugu Evrope, tačnije na Pirinejskom poluostrvu i na dva arhipelaga, Balearska ostrva u

Urne za kremiranje

Urne za kremiranje

Urne za kremiranje imaju dugu tradiciju u pogrebnim običajima mnogih naroda. Pojavile su se u bronzanom dobu u vidu grubih krčaga. Da bi se vremenom

Prevoz pokojnika sa Sicilije

Prevoz pokojnika sa Sicilije

Prevoz pokojnika sa Sicilije zahteva posebnu proceduru. Sicilija je najveće ostrvo u Sredozemnom moru sa površinom od 25.709 km², a od kopna je odvojeno Mesinskim