prevoz pokojnika iz austrije drnda pogrebno preduzece
Rate this post
Prevoz pokojnika iz Austrije je posao za koji je neophodno angažovanje pogrebnog preduzeća koje pruža međunarodne pogrebne usluge.

Ovaj proces zahteva visok nivo stručnosti i pažnje, s obzirom na sve administrativne, logističke i emotivne izazove koje prati ovakva situacija. Pogrebno preduzeće Drnda specijalizovano za prevoz pokojnika iz Austrije i preuzima kompletnu organizaciju transporta tela pokojnika, uključujući neophodnu dokumentaciju, dozvole i koordinaciju sa nadležnim institucijama i službama Republike Austrije.

Pozovite nas odmah

Dežurni telefon 00-24h

Telefon Austrija

+436767425897

Prvi korak u ovom procesu je pribavljanje svih potrebnih dozvola i dokumenata, uključujući umrlice, potvrde o balsamovanju i prevod potrebnih dokumenata na odgovarajući jezik. Pogrebno preduzeće Drnda će organizovati transport, napšim novim mercedes vozilima specijalno namenjenim za prevoz pokojnika u zavisnosti od lokacije i preferencija porodice. S obzirom na kompleksnost ovog postupka, angažovanje profesionalnog pogrebnog preduzeća osigurava da će sve biti obavljeno prema zakonskim regulativama i u skladu sa najvišim standardima.

Osim administrativnih i logističkih aspekata, pogrebno preduzeće Drnda pruža i podršku porodici tokom ovog teškog perioda, obezbeđujući emocionalnu podršku i usluge savetovanja. Stručni tim će se pobrinuti za sve detalje, omogućavajući porodici da se fokusira na oproštaj sa voljenom osobom.

Ukratko, angažovanje pogrebnog preduzeća Drnda za prevoz pokojnika iz Austrije predstavlja ključan korak u osiguravanju dostojanstvenog i efikasnog premeštanja posmrtnih ostataka, čime se olakšava ovaj teški proces za sve uključene.

Prevoz pokojnika iz Austrije

Mala republika u centralnoj Evropi koja se na severu graniči sa Nemačkom i Češkom, na istoku sa Slovačkom i Mađarskom, Slovenijom i Italijom na jugu, a na zapadu sa Švajcarskom i Lihtenštajnom oduvek je privlačila druge narode.

Kroz dugu istoriju nju su osvajali Rimljani, Huni, Lombardi, Ostrogoti, Bavari i Franci. Da bi u 13. veku došla pod vlast Habzburgovaca. U 20. veku postala je deo Austrougarske monarhije, a nezavisnost je stekla tek nakon Drugog svetskog rata.

Iako ne zahvata veliku površinu Austrija spada u 10 najbogatijih zemalja na svetu. Zahvaljujući visokom bruto domaćem proizvodu i visoko razvijenoj socijalno-tržišnoj privredi ova zemlja pruža odlične uslove za život, ne samo domaćem stanovništvu, već i strancima.

Poslednjih decenija desetine hiljada Srba je spas od nezaposlenosti, ali i ratova, našlo upravo u Austriji. Prema poslednjim podacima samo u Beču živi preko 100.000 ljudi srpskog porekla, što glavni grad čini četvrtim najvećim “srpskim gradom” u svetu.

prevoz pokojnika iz austrije

Međutim, nostalgija za rodnom zemljom mnoge od njih je nagnala da izraze želju da budu sahranjeni u Srbiji. Zbog toga je, nakon smrti, neophodno organizovati prevoz pokojnika iz Austrije.

Složena procedura prevoza pokojnika iz Austrije

Prevoz pokojnika iz Austrije podleže određenim propisima koji se moraju ispoštovati kako bi se dobila dozvola za transport.

Da biste vaše najmilije koji su preminuli u Beču, Gracu ili nekom drugom gradu Austrije sahranili u našoj zemlji, morate pribaviti određenu dokumentaciju. Ona obuhvata pasoš preminule osobe, izvod iz Matične knjige umrlih izdat od nadležnog organa zemlje prijema, izvod iz Matične knjige rođenih, kao i izvod iz Matične knjige venčanih, ako je pokojnik bio u braku.

Osim ličnih dokumenata potebno je dostaviti i potvrdu o uzroku smrti, potvrdu sanitarne inspekcije o bezbednosti sanduka, zahtev u kome se navodi mesto sahrane i kako će biti obavljen transport pokojnika.

prevoz pokojnika iz austrije

Uvidom u priloženu dokumentaciju nadležni organ izdaje sprovodnicu, kojim je data dozvola za prevoz.

Prevoz pokojnika iz svih gradova Austrije za Srbiju

Pogrebno preduzeće Drnda Internacional ima višegodišnje iskustvo u prevozu pokojnika iz svih gradova Austrije. Odmah, po pozivu klijenta, počinje sa organizovanjem transporta tako da garantuje da će čitava procedura kako administrativnog dela, tako i prevoza biti obavljena u najkraćem mogućem roku, bez ikakvih zastoja. Dodatnu sigurnost u efikanosti daje vozni park koji čine luksuzno opremljena, atestirana vozila.

Pogrebno preduzeće pruža uslugu prevoza pokojnika iz svih gradova Austrije, osiguravajući pouzdan i dostojanstven transport posmrtnih ostataka. Bilo da je u pitanju:

 • Beč
 • Grac
 • Linc
 • Salzburg
 • Insbruk
 • Klagenfurt
 • Vels
 • Sankt Pölten
 • Dornbirn
 • Feldkirch
 • Villach
 • Wiener Neustadt
 • Steyr
 • Leoben
 • Krems an der Donau
 • Traun
 • Kapfenberg
 • Hallein
 • Saalfelden
 • Kitzbühel

Naš stručni tim je spreman da vam pomogne i obezbedi kompletnu uslugu prevoza pokojnika.

Prevoz pokojnika iz Austrije i kompletna organizacija sahrane

Organizovanje sahrane osobe koje je preminula u Austriji ne obuhvata samo prikupljanje dokumentacije i transport, već je potrebno izabrati i pogrebnu opremu i cveće za sahranu.

Pogrebno preduzeće Drnda Internacional vam i u tome stoji na raspoloaganju. U bogatoj ponudi možete pronaći veliki izbor sanduka, pokrova, garniture, nadgrobnih obeležja, ali i garderobe i ukrasnih aksesoara za pokojnika. Sa velikom pažnjom, po želji naručioca, osoblje izrađuje bukete, vence, suze i ikebane od prirodnog cveća.

Česta pitanja o prevozu pokojnika iz Austrije

1. Koliko vremena je potrebno za organizaciju prevoza pokojnika iz Austrije?

Organizacija prevoza pokojnika iz Austrije obično traje između 3 do 7 radnih dana, u zavisnosti od administrativnih procedura i dobijanja potrebnih dozvola. Naš tim će se pobrinuti da sve bude obavljeno što je brže moguće uz poštovanje svih zakonskih regulativa.

2. Koji su potrebni dokumenti za prevoz pokojnika iz Austrije?

Za prevoz pokojnika iz Austrije potrebni su sledeći dokumenti: umrlica, potvrda o uzroku smrti (Todesursachenbescheinigung Österreich), potvrda o balsamovanju, dozvola za transport i prevod svih relevantnih dokumenata na jezik destinacije. Naše pogrebno preduzeće će vam pomoći u pribavljanju i obradi svih potrebnih dokumenata.

3. Da li pružate uslugu prevoza pokojnika iz svih gradova u Austriji?

Da, pružamo uslugu prevoza pokojnika iz svih gradova u Austriji. Naš tim pokriva sve veće gradove kao što su Beč, Grac, Linc, Salzburg, Insbruk, Klagenfurt, Vels, Sankt Pölten, Dornbirn, Feldkirch, Villach i mnogi drugi. Bez obzira na mesto prebivališta, osiguraćemo pouzdan i dostojanstven transport posmrtnih ostataka.

4. Koliko košta prevoz pokojnika iz Austrije?

Cena prevoza pokojnika iz Austrije zavisi od nekoliko faktora, uključujući udaljenost, način transporta (kopneni ili vazdušni), i specifične zahteve porodice. Naš tim će vam pružiti detaljan i transparentan predračun na osnovu vaših potreba i okolnosti. Kontaktirajte nas za više informacija i personalizovanu ponudu.

Gde se nalazi pogrebno preduzeće za prevoz pokojnika?

Pogrebno preduzeće Drnda Internacional je vaš brižni oslonac u najtežim trenucima života, a možete nas kontaktirati svih 24 časa, 365 dana u godini.