Međunarodne pogrebne usluge
Međunarodne pogrebne usluge zahtevaju posebnu proceduru.

Gubitak bliske osobe je najtužniji događaj u životu svakog čoveka. Bez obzira koliko bili svesni da život ima svoj kraj, na njega nikada nismo spremni. Čak i kada se rastanka nazire, ne želimo da prihvatimo činjenicu da ćemo morati da nastavimo dalje bez voljenog bića.

I dok se borimo sa osećajem praznine, moramo pronaći snagu da se dostojanstveno oprostimo. Organizaciju dodatno komplikuje ukoliko je smrt nastupila u inostranstvu.

Naime, svet je odavno postao globalno mesto, pa nije redak slučaj da članovi porodice i prijatelji napuštaju svoj rodni grad, odlazeći da žive i rade u nekoj drugoj zemlji. Međutim, nepredvidivost sutrašnjeg dana neretko zahteva da potražimo pomoć stručnjaka kojima možemo da poverimo kompletne pogrebne usluge u inostranstvu.

Šta obuhvataju međunarodne pogrebne usluge otkriva vam pogrebno preduzeće Drnda Internacional.

Transport pokojnika iz inostranstva je glavni deo pogrebnih usluga

Međunarodni prevoz pokojnika u mnogome se razliku od transporta koji se odvija na relaciji kapela – groblje. S obzirom na zakazani termin sahrane dug put treba preći u što kraćem roku.

Međunarodne pogrebne usluge

Takođe, ne treba zaboraviti da je u pitanju bolni trenutak za porodicu preminulog, pa je ova vrsta transporta veoma delikatna i zahteva poštovanje porodice, kao i uvažavanje njenih želja.

Pored već postojećih procedura, zbog pandemije korona virusa, međunarodne pogrebne usluge, posebno prevoz tela iz inostranstva, odvijaju se otežano. Odnosno, pooštrene su mere kontrole, pa je veoma važno da angažujete pogrebno preduzeće koje poseduje ne samo iskustvo, već i sve potrebne dozvole za transport. Jedino na taj način ćete izbeći neprijatnosti na granicama i druge moguće probleme prilikom prevoza.

Koja je dokumentacija potrebna za međunarodne pogrebne usluge?

Prevoz pokojnika iz inostranstva ne može se obaviti bez sprovodnice. Za njeno dobijanje potrebno je Ambasadi ili Generalnom konzulatu Republike Srbije u zemlji koja se vodi kao poslednje prebivalište preminulog dostaviti određena dokumenta. Pre svega, pasoš preminule osobe, izvod iz MKU izdat od nadležnog organa zemlje prijema, izveštaj lekara o uzroku smrti. Zatim, potvrdu sanitarne inspekcije o bezbednosti sanduka, kao i zahtev za transport u kome je navedeno mesto i datum sahrane.

Imajući u vidu obimnu administraciju preporučljivo je da ovaj posao poverite pogrebnom preduzeću kako ne biste izgubili vreme u pribavljanju dokumentacije.

 Siguran i bezbedan prevoz pokojnika iz inostranstva

Vozila kojima se vrši prevoz preminulog igraju ključnu ulogu. Ona moraju da budu specijalizovana za tu vrstu transporta, što znači da je potrebno da ispune stroge propise i prođu rigorozne preglede kako bi mogla da izdrže sve vremenske prilike, kao i različite vrste puteva.

Međunarodne pogrebne usluge

Drnda Internacional je pogrebno preduzeće sa tradicijom dugom više decenija. Upravo su međunardone pogrebne usluge učinile da postane prepozantljivi brend ne samo kod nas, već i u regionu. Vozni park se sastoji od luksuznih vozila, koja su opremljena prema svetskim standardima, naročito u pogledu klimatizacije. Iskusni vozači su spremni da odgovore svim izazovima na putu, pa je brz i efikasan transport zagarantovan, dok će vam ljubazno i brižno osoblje pomoći da lakše prebrodite ovaj izuzetno težak period u životu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *