Prevoz pokojnika iz Engleske
Rate this post
Prevoz pokojnika iz Engleske je složeni posao koji ne možete da obavite samostalno.

U centralnom i južnom delu ostrva Velike Britanije, odnosno na prostoru između Škotske na severu, Velsa na zapadu, Irskog mora na severozapadu i Keltskog mora na jugozapadu smeštena je Engleska. Iako je ostrvska zemlja preko podvodnog tunela koji ide ispod kanala Lamanš povezana je sa kontinentalnim delom Evrope.

Još pre Nove ere ovu teritoriju naseljavili su napredni narodi, a od 15. veka počeo je pravi procvat. Upravo je u Industrijska revolucija u drugoj polovini 18. veka započela u Engleskoj, te je ona postala moćna sila kakva je i danas.

Imajući ovo u vidu ne čudi što mnogi stanovnici naše zemlje odlaze u Englesku u potrazi za boljim životom. Procenjuje se da u njoj trenutno 80.000 Srba živi i radi.

Prevoz pokojnika iz Engleske

Tradicija naseljavanja započela je nakon Drugog svetskog rata, kada je ova zemlja postala prestonica srpske političke emigracije. U njoj su tada živeli ne samo članovi dinastije Karađorđević, već i mnogi članovi Srpske vlade, pa i patrijarh Gavrilo Dožić i vladika Nikolaj Velimirović.

Drugi veliki talas preseljenja dogodio se 60-ih godina. Više desetina hiljada srpskih radnika sa svojim porodicama je prešlo u Englesku.

Iako su uslovi znatno bolji nego u Srbiji, nostalgija za rodnim mesto mnoge od njih je navela da požele da budu sahranjeni u Srbiji.

Prevoz pokojnika iz Engleske zahteva pomoć profesionalaca

Organizacija sahrana u Srbiji nije nimalo laka. U trenucima šoka i neizmerne tuge morate sav svoj napor da usmerite na prikupljanje dokumentacije, izbor grobnog mesta, sanduka i prateće opreme, pa i cveća za pogreb. Svaki korak u zahteva vaše angažovanje kako bi voljena osoba imala dostojanstveni oproštaj.

Međutim, u slučaju kada smrt nastupi van granica naše zemlje, čitava procedura postaje komplikovanija. Većina porodica se po prvi put nalazi u ovakvoj situaciji, te ne poznaje propise vezane za dokumentaciju koja je potrebna za transport pokojnika iz inostranstva.

Stanje dodatno komplikuje i pandemija koja već 2 godine vlada svetom. Covid-19 sahrane, kao i prevoz pokojnika iz Engleske, podležu strogim pravilima, koja se stalno menjaju u skladu sa epidemiološkom slikom.

Nemojte da zaboravite da je vreme sahrane unapred određeno, pa je brzina prevoza preminulog od ključnog značaja. Bilo kakav zastoj u administrativnom delu ili prelasku granice može da utiče na vreme pogreba, što je dodatni razlog da angažujete pogrebno preduzeće koje pruža međunarodne pogrebne usluge.

Sigurni prevoz pokojnika iz Engleske

Prevoz pokojnika iz Engleske mogu da obavljaju jedino atestirana vozila. To znači da su prošla stroge propise u pogledu veličine, unutrašnje opremljenosti, klimatizacije, servisa…

Pored redovnog tehničkog pregleda, obavezne su i interne kontrole vozila. Na taj način je osiguran bezbedan i brz transport, bez obzira na vremenske uslove i stanje na putevima. Takođe, vaši najmiliji na poslednji put krenuće sa poštovanjem, kakav ispraćaj i zaslužuju.

Najbolji prevoz pokojnika iz Engleske

Pogrebno preduzeće Drnda Internacional ima višedecenijsko iskustvo u kompletnom organizovanju pogreba, uključujući i prevoz pokojnika iz svih zemalja Evrope, pa i Engleske.

Prevoz pokojnika iz Engleske

Vozni park čine moderna, luksuzna vozila koja odmah po prijemu poziva kreću na put tako da u najkraćem roku dolaze na zadatu lokaciju. Brzinu garantuje i odlično poznavanje svih procedura za dobijanje dozvole za transport preminulog.

Svesni tuge i bola koju porodica preživljava osoblje Drnda Internacional se trudi da ispuni svaku njihovu želju, uz minimalno uključivanje ožalošćenih članova.

Stojimo vam na raspolaganju 24 časa, svih 7 dana u nedelji.