Ako već morate da birate, birajte najbolje.

pogrebno drnda srpski jezik pogrebno drnda srpski jezik pogrebno drnda srpski jezik

+436767425897

AUSTRIJA

+491727167408

NEMAČKA

+41797379442

ŠVAJCARSKA

Prevoz pokojnika iz Grčke

+381 63 15 32 202

24/7 dana u nedelji

office@drnda.com

Prevoz pokojnika iz Grčke

Prevoz pokojnika iz Grčke je složeni posao koji obuhvata posebnu proceduru.

Na krajnjem jugoistoku Evrope, tačnije između Albanije na severozapadu, Severne Makedonije i Bugarske na severu i Turske na severoistoku smeštena je Republika Grčka. Okružena Egejskim, Jonskim i Sredozemnim morem domovina savremene demokratije, filozofije, Olimpijskih igara može se pohvaliti kako bogatom istorijom, tako i nestvarnom prirodom.

Grčka je oduvek privlačila ljude iz naše zemlje. O tome svedoče zapisi iz 7. veka. U 14. veku nastalo je zajedništvo Grka i Srba pod vođstvom kralja Stefana Dušana. Da bi se veze između ova 2 naroda produbile 5 vekova kasnije u zajedničkoj borbi protiv Osmanskog carstva. Dobri odnosi su nastavljeni u narednom periodu, te ne čudi što su mnogi stanovnici iz naše zemlje život nastavili u toplim predelima Grčke.

Ipak, mnogi od njih požele da nakon smrti počivaju uz svoje pretke. U tom slučaju organizovanje sahrane obuhvata i prevoz pokojnika iz Grčke.

Kako se odvija prevoz pokojnika iz Grčke?

Prevoz umrlih iz inostranstva predstavlja poseban vid transportne usluge pogrebnog preduzeća. S obzirom da se odvija na internacionalnom nivou podleže strogim pravilima. To znači da se ne može obavljati strandardnim vozilima koja vrše prevoz pokojnika u Srbiji. Već samo onim koja imaju dozvolu za transport, uključujući i potvrdu o izvršenom atestu. U protivnom, nemoguć je prelazak granice.

Prevoz pokojnika iz Grčke

U pogledu opremljenosti vozila moraju da odgovaraju svetskim standardima. Odnosno, da budu u potpunosti prilagođena ne samo nameni, već i savladavanju dugih relacija. Jedino na taj način je zagarantovan siguran i brz transport. Što je naročito važno, jer je vreme sahrane unapred određeno.

Koliko je vremena potrebno za prevoz pokojnika iz Grčke?

Iako prevoz pokojnika iz Grčke u najvećoj meri zavisi od ekspeditivnosti angožavanog pogrebnog preduzeća, ne treba zaboraviti i na zadržavanja na graničnim prelazima Preševo-Tabanovci i Prohor Pčinjski, kao i na prelazu Evzoni iz Makedonije u Grčku.

Kako najveći broj ljudi iz naše zemlje živi u Atini i Solunu, transport preminulih se najčešće odvija iz ova 2 grada Grčke. Drugi značajni gradovi su Patras, Pirej i Larisa. Udaljenost za:

  • prevoz pokojnika Atina – Beograd iznosi 1.090 kilometara i potrebno je oko 11 sati
  • prevoz pokojnika Solun – Beograd iznosi 632 kilometara, tj. 6,5 sati
  • prevoz pokojnika Patras – Beograd iznosi 1.057 kilometara, te traje 11 sati
  • prevoz pokojnika Pirej – Beograd iznosi 1.099 kilometara, odnosno skoro 12 sati
  • prevoz pokojnika Larisa – Beograd iznosi 742 kilometara, odnosno skoro 8 sati.

Za prevoz prevoz pokojnika iz Grčke neophodna je specijalna dozvola

Transport preminulih se obavlja isključivo uz sprovodnicu. Da biste dobili ovu dozvolu morate da dostavite pasoš preminule osobe, izvod iz Matične knjige umrlih, izvod iz Matične knjige rođenih i izvod iz Matične knjige venčanih, ukoliko je pokojnik bio u braku. Potrebna je i potvrda o uzroku smrti, potvrda sanitarne inspekcije o bezbednosti sanduka, kao i potvrda o obezbeđenom grobnom mestu.

Ukoliko je osoba preminula od kovida ili neke druge zarazne bolesti zahtev za sprovodnicu mora da obuhvati i saglasnost Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Navedena dokumentacija se podnose Ambasadi Republike Srbije ili Generalnom konzulatu Republike Srbije u Grčkoj.

Prevoz pokojnika iz Grčke

Drnda Internacional je pogrebno preduzeće sa tradicijom dugom skoro 3 decenije u pružanju svih vrsta pogrebnih usluga, uključujući i prevoz pokojnika iz inostranstva. Visok nivo profesionalizma i briga za svakog klijenta odlikuju naš tim, što su prepoznali brojni klijenti ne samo iz Srbije, već i iz regiona.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Popularni blogovi

prevoz pokojnika iz španije

Prevoz pokojnika iz Španije

Prevoz pokojnika iz Španije je složeni posao koji zahteva angažovanje profesionalaca. Na jugu Evrope, tačnije na Pirinejskom poluostrvu i na dva arhipelaga, Balearska ostrva u

Urne za kremiranje

Urne za kremiranje

Urne za kremiranje imaju dugu tradiciju u pogrebnim običajima mnogih naroda. Pojavile su se u bronzanom dobu u vidu grubih krčaga. Da bi se vremenom

Prevoz pokojnika sa Sicilije

Prevoz pokojnika sa Sicilije

Prevoz pokojnika sa Sicilije zahteva posebnu proceduru. Sicilija je najveće ostrvo u Sredozemnom moru sa površinom od 25.709 km², a od kopna je odvojeno Mesinskim