Ako već morate da birate, birajte najbolje.

pogrebno drnda srpski jezik pogrebno drnda srpski jezik pogrebno drnda srpski jezik

+436767425897

AUSTRIJA

+491727167408

NEMAČKA

+41797379442

ŠVAJCARSKA

Prevoz pokojnika iz Afrike

+381 63 15 32 202

24/7 dana u nedelji

office@drnda.com

Prevoz pokojnika iz Afrike

Prevoz pokojnika iz Afrike je kompleksni posao koji zahteva angažovanje pogrebnog preduzeća specijalizovanog za međunarodne pogrebne usluge.

Drugi po veličini kontinent sa površinom od 30.244.050 km² čini 20,3 odsto ukupne površine zemlje. Prostire se u tropskom pojasu, pri čemu je od Evrope odvojen Sredozemnim morem, a od Azije Crvenim morem.

Afrika se smatra kolevkom čovečanstva. Nju su još pre 3,5 miliona godina naseljavali preci današnjeg čoveka, da bi vremenom prešli u Evropu i Aziju. Danas, na prostoru ovog kontinenta živi preko milijardu ljudi, od kojih su mnogi došli iz drugih krajeva sveta.

Verovali ili ne, stanovnici Srbije su na afričko tlo stigli početkom 19. veka. Razlog naseljavanja prvih porodica sa naših prostora bilo je otkriće dijamanata u Kimberliju i zlata u Johanesburgu. Dalji pomak dogodio se nakon Balkanskih ratova, a zatim i po završteku Prvog i Drugog svetskog rata.

Prema poslednjim podacima srpska zajednica u Africi broji više od 200.000 naših građana. Mada mnogi ističu da je taj broj, nezvanično, nekoliko miliona.

Bez obzira na godine koje provedu u Africi mnogi od njih požele da budu sahranjeni uz svoje pretke, u rodnom kraju. U tom slučaju organizovanje sahrane uključuje i prevoz pokojnika za Beograd ili drugi grad u Srbiji.

Papirologija za prevoz pokojnika iz Afrike

Prevoz pokojnika iz Afrike se može obaviti samo uz odgovarajuću dozvolu za transport, tj. sprovodnicu. Nju izdaje ambasada naše države u zemlji u kojoj je smrt nastupila.

Prevoz pokojnika iz Afrike

 

Da biste dobili sprovodnicu potrebno je da dostavite pasoš preminulog, potvrdu o smrti, izvod iz matične knjige umrlih. Takođe, morate da imate izvod iz Matične knjige rođenih i izvod iz Matične knjige venčanih, u slučaju da je pokojnik bio u braku. Zatim, potvrdu sanitarne inspekcije o bezbednosti sanduka i potvrdu o obezbeđenom grobnom mestu u Srbiji.

Ukoliko je smrt izazvana posledicama korona virusa ili nekom drugom zaraznom bolešću potrebna je i saglasnost Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Imajući u vidu obimnost dokumentacije koju morate pribaviti iz različitih institucija, kao i ograničeno vreme za čitav posao, najbolje je da potražite pomoć profesionalaca.

Kako izgleda prevoz pokojnika iz Afrike?

S obzirom na udaljenost prevoz pokojnika iz Afrike se odvija u kombinaciji avionskog i drumskog saobraćaja.

Prevoz pokojnika iz Afrike

Što se tiče avionskog prevoza, posmrtni ostaci se prenose u delu u kojem se transportuje prtljag. Pri čemu cena zavisi od težine sanduka, ali i izabrane avio kompanije. Do aerodroma, kao i po sletanju prevoz se odvija specijalnim vozilima pogrebnog preduzeća.

Prevoz pokojnika iz Engleske

Ona moraju da ispune stroge propise, kako u pogledu opreme, tako i atesta. U protivnom, neće moći da obave transport. Odnosno, postoji opasnost da budu vraćana sa granice, što u slučaju sletanja na aerodrom u neku susednu zemlju dodatno otežava transport.

Priprema pokojnika za inostrani transport

Procedura za prevoz pokojnika iz Afrike obuhvata i pripremu pokojnika. Naime, pored drvenog, koji je standardni kovčeg za sahranu, potreban je i limeni, kao i osnovna posmrtna galanterija.

Priprema pokojnika se obavlja u skladu sa željama porodice i uz poštovanje vere preminulog.

Drnda Internacional je pogrebno preduzeće sa tradicijom dugom 3 decenije. Višegodišnje iskustvo, luksuzni vozni park, bogat asortiman pogrebne oprema, poznavanje međunarodnih propisa i brojni kontakti u raznim institucijama širom sveta garantuju kvalitet usluga koji su prepoznali mnogi klijenti.

Stojimo vam na raspolaganju 24 časa, svih 7 dana u nedelji.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Popularni blogovi

prevoz pokojnika iz španije

Prevoz pokojnika iz Španije

Prevoz pokojnika iz Španije je složeni posao koji zahteva angažovanje profesionalaca. Na jugu Evrope, tačnije na Pirinejskom poluostrvu i na dva arhipelaga, Balearska ostrva u

Urne za kremiranje

Urne za kremiranje

Urne za kremiranje imaju dugu tradiciju u pogrebnim običajima mnogih naroda. Pojavile su se u bronzanom dobu u vidu grubih krčaga. Da bi se vremenom

Prevoz pokojnika sa Sicilije

Prevoz pokojnika sa Sicilije

Prevoz pokojnika sa Sicilije zahteva posebnu proceduru. Sicilija je najveće ostrvo u Sredozemnom moru sa površinom od 25.709 km², a od kopna je odvojeno Mesinskim