Međunarodni prevoz pokojnika u 2021.godini

Međunarodni prevoz pokojnika u 2021.godini

Međunarodni prevoz pokojnika u 2021.godini

DRNDA INTERNACIONAL  još od 994. godine pruža usluge prevoza pokojnika. Međutim, međunarodni prevoz pokojnika u 2021.godini se znatno razlikuje od svih predhodnih godina u našem višedecenijskom poslovanju.

Covid 19 – Pandemija koja je promenila svet!

Covid  19 je promenio ceo svet i uticao na ljude na globalnom nivou. Kada su u pitanju pogrebne usluge došlo je do velikih izazova sa kojima smo se morali suočiti kako bi ceo proces sprovoda pokojnika tekao bez ikakvih poteškoća.

Međunarodni prevoz pokojnika u 2021.godini

Do sada je tokom pandemije korona virusa umrlo u svetu preko dva miliona ljudi. Neki od tih ljudi nisu na žalost umrli u svojoj zemlji. Kompanija Drnda International se suočila sa izazovom prevoza posmrtnih ostataka na teritoriji cele Evrope. Ovo su usluge koje smo pružali i predhodnih decenija, ali su sada pravila značajno izmenjena. Naročito uzimajući u obzir bezbednost kako svojih zaposlenih, tako i bezbedan tranport pokojnika, bez bojazni od širenja virusa.

Međunarodni prevoz pokojnika u 2021.godini – Podrška porodici preminulih

Tokom ovog sumornog vremena, kada gotovo da ne postoji osoba koja barem ne poznaje nekoga kome je blizak član porodice preminuo od posledice infekcije korona virusa, vrlo je važno da ukažemo na značaj poslednjeg sprovoda. On je porodici preminulog od neizmerne važnosti.

Međunarodne pogrebne usluge

Mogućnost da se pruži prilika porodici da svog voljenog isprati na večiti pomen je neizreciva. Prilika da od tuge pređu na period žaljenja, od vitalne je važnosti.

Drnda International poštuje sve preporuke SZO

Prevoz pokojnika iz Evrope, Italije, Nemačke, Švetske, Austrije, Švajcarske i ostalih evropskih zemalja, vrši se po strogim propisima.

Svi zaposleni vozači moraju pre početka smene da prođu kroz skrining test koji podrazumeva merenje telesne temperature. Pre svakog putovanja obavezan je PCR test, bez koga je nemoguće prelaziti granice.

Međunarodni prevoz pokojnika u 2021.godini

 

Kada je prevoz pokojnika iz inostranstva u pitanju sve mere predostrožnosti poput nošenja skafandera, zaštitnih maski, rukavica i korišćenja dezinfikcionih sredstava se podrazumevaju.

Pravila se razlikuju od zemlje do zemlje, ali ukoliko se radi o pokojniku koji je preminuo od posledica Corona virusa, preuzimanje se ne vrši dok se telo ne dezinfikuj. Zatim se u posebnim zaštitnim kovčezima prevozi do odredišta.

Sahrane za vreme pandemije su ograničene samo za najbliže članove porodice, a bilo kakvo zadržavanje i dodirivanje pokojnika je zabranjeno.

Nekada se dešava da porodice dozvole da se član porodice sahrani u inostranstvu sa nadom da kada se pandemija završi mogu izvršiti ekshumaciju tela i vratiti ga u svoju matičnu zemlju.

Administracija i međunarodni prevoz pokojnika u 2021.godini

Prevoz pokojnika vršimo najsavremenijim klimatizovanim voznim parkom u zemlji i na Balkanu.

Prevoza pokojnika za vreme pandemije Covid 19 vršimo uz pribavljanje svih potrebnih dozvola i dokumenata neophodnih za međunarodni prevoz pokojnika. Takođe, oganizujemo sve neophodne poslove vezane za repatrijaciju i sahranu u domovini.

Administracija i prevoz pokojnika se vršimo u najkraćem mogućem roku i uz poštovanje svih epidemioloških mera, kao i želja porodice preminule osobe.

Za prenos posmrtnih ostataka iz inostranstva u Srbiju, potrebno je pribaviti odgovarajući dokument Republike Srbije – sprovodnicu.
Zahtev za izdavanje sprovodnice se podnosi u Ambasadi, odnosno Generalnom konzulatu Republike Srbije na području poslednjeg prebivališta preminulog lica. Za izdavanje sprovodnice potrebno je priložiti sledeća dokumenta u originalu: pasoš preminule osobe, zahtev rodbine ili pogrebnog preduzeća ovlašćenog za transport posmrtnih ostataka u kome će, pored ostalog, biti navedeno gde će se sahrana obaviti i kojim putem će biti izvršen transport. Zatim je neophodan izvod iz MKU izdat od nadležnog organa zemlje prijema, izveštaj lekara o uzroku smrti, sprovodnica, odnosno dozvola za prenos tela u inostranstvo, izdata od strane nadležnog organa zemlje prijema (na pr.”Leichenpass” u Nemačkoj i Austriji), potvrda o obezbeđenom grobnom mestu u Republici Srbiji. Ukoliko se radi o stranom državljaninu i  ukoliko je lice preminulo od Covida 19 sprovodnica se izdaje po pribavljenoj saglasnosti Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Saglasnost pribavlja diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Srbije.

Za prenos urne u Srbiju takođe je potrebno pribaviti sprovodnicu. Prilažu se sva gore navedena dokumenta, kao i potvrda o kremaciji.

Prevoz pokojnika iz Švedske

Drnda International je tu da vam pruži podršku i pomoć u najtežim trenutcima. Sve dok smo tu jedni za druge, teška vremena biće samo ružan deo prošlosti. 

 

 

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pozovite odmah!