Ako već morate da birate, birajte najbolje.

pogrebno drnda srpski jezik pogrebno drnda srpski jezik pogrebno drnda srpski jezik

+436767425897

AUSTRIJA

+491727167408

NEMAČKA

+41797379442

ŠVAJCARSKA

Prevoz pokojnika iz inostranstva

+381 63 15 32 202

24/7 dana u nedelji

office@drnda.com

Biti odgovorna odrasla osoba vrlo često znači i suočiti se sa nekim neprijatnim životnim obavezama koje nas sve čekaju. Kada neko umre, pojavi se toliko administrativnih problema da ljudi često nemaju vremena ni da se oproste sa pokojnikom kako dolikuje. Situacija ume posebno komplikovana da bude kada je u pitanju smrt u inostranstvu. Drnda Internacional je kompanija koja je i nastala iz želje da olakša ljudima ovaj mučan proces i pomogne im u teškim trenucima. Kada je u pitanju prevoz pokojnika iz inostranstva, postoji mnoštvo stvari koje treba uzeti u obzir. Evo kako izgleda taj proces.

Procedura za prevoz pokojnika iz inostranstva

Kada neko vama blizak umre u stranoj zemlji, postoji specijalna procedura koju morate da ispoštujete da biste ga doveli u Srbiju. U pitanju je sprovodnica Republike Srbije, za koju morate da imate potrebnu dokumentaciju uključujući pasoš preminulog, izvod iz matične knjige umrlih koji se izdaje u Srbiji, izveštaj lekara o uzroku smrti (ako je u pitanju zarazna bolest kao kuga ili velike boginje potrebne su dodatne dozvole), dozvola za prenos tela koja se isto izdaje u Srbiji, kao i zahtev rodbine ili pogrebnog preduzeća.

Prevoz pokojnika specijalizovanim vozilima

Pomenuti zahtev koji podnosi rodbina ili pogrebno preduzeće mora sadržati tačnu lokaciju sahrane kao i metod transporta. Treba napomenuti da Drnda Internacional koristi specijalizovana vozila koja su dizajnirana da pouzdano i brzo prevezu pokojnika. To znači da su vozila opremljena i klimatizovana kako bi pokojnik bio u potpunosti očuvan i spreman za sahranu. Pored toga, u pitanju su luksuzna vozila koja se konstantno kontrolišu da bi se osigurao kvalitet. Važno je napomenuti da, ukoliko je u pitanju transport pepela kremiranog pokojnika, potrebno je dostaviti i potvrdu o kremaciji.

Dodatne usluge

Iako je sam prevoz pokojnika iz inostranstva kompleksan i zahtevan proces koji zahteva punu pažnju, Drnda Internacional vam pomaže i oko drugih bitnih stvari vezanih za samu sahranu. Možete da izaberete odeću koju želite da pokojnik nosi, a mi ćemo ga obući i srediti. Pošto znamo da ovi događaji dolaze iznenada i bez neke najave, možemo vam čak i ponuditi veliki izbor crnine za vas i vaše voljene. Nema potrebe da posećujete prodavnice i gubite vreme na to u ovom teškom trenutku.

Izmirivanje pogrebnih troškova

Drnda Internacional isto tako nudi i uslugu izmirivanja svih pogrebnih troškova kojih nekad ima i previše. Ukoliko je pokojnik imao inostranu penziju, važno je podneti zahtev o odjavi, kao i o naknadi koja vam sleduje za pogrebne troškove. Sve što vam je potrebno da biste ostvarili ovu naknadu je izvod iz MKU Srbije, lične karte pokojnika i podnosioca zahteva, ček od penzije pokojnika, i račun za pogrebnu opremu. Naknada iz PIO fonda svakako dobro dođe u ovim situacijama.

To je ukratko proces za prevoz pokojnika iz inostranstva, kao i spisak dodatnih usluga koje Drnda Internacional nudi. Za sve dodatne detalje nas uvek možete kontaktirati. Tu smo za vas kada vam to najviše treba.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Popularni blogovi

prevoz pokojnika iz španije

Prevoz pokojnika iz Španije

Prevoz pokojnika iz Španije je složeni posao koji zahteva angažovanje profesionalaca. Na jugu Evrope, tačnije na Pirinejskom poluostrvu i na dva arhipelaga, Balearska ostrva u

Urne za kremiranje

Urne za kremiranje

Urne za kremiranje imaju dugu tradiciju u pogrebnim običajima mnogih naroda. Pojavile su se u bronzanom dobu u vidu grubih krčaga. Da bi se vremenom

Prevoz pokojnika sa Sicilije

Prevoz pokojnika sa Sicilije

Prevoz pokojnika sa Sicilije zahteva posebnu proceduru. Sicilija je najveće ostrvo u Sredozemnom moru sa površinom od 25.709 km², a od kopna je odvojeno Mesinskim