Organizacija sahrana Srbija
Organizacija sahrana Srbija prožeta je brojnim običajima, ali i željama samog pokojnika i njegove porodice.

Iako je svako od nas svestan da život ima svoj početak i kraj, smrt voljene osobe je događaj na koji nikada nismo spremni. Neopisivi bol ispunjava čitavo naše biće dok polako postajemo svesni da je zauvek nestao oslonac u životu. Boli saznanje da više nikada nećemo videti osmeh koji nas je uveseljavao i glas koji nas je bodrio čak i kada sami nismo verovali u sebi. Dok nas je topli zagrljaj štitio od neprijatnosti.

Tugu dodatno pojačava osećaj nemoći, jer nas čeka priprema sahrane. Zato je u ovim teškim trenucima veoma važno imati nekog od poverenja ko će se postarati da vaš najmiliji bude ispraćen na dostojanstven način. Upravo takvu pomoć i sigurnost pružiće vam pogrebno preduzeće Drnda Internacional.

Organizacija sahrana Srbija zahteva brzinu i efikasnost

Ranijih godina prosečno se u Srbiji u toku godine obavljalo preko 100.000 pogreba. Pandemija Covid-19 promenila je ne samo način, već i intenzitet organizovanja tako da je brzina i poštovanje rokova više nego ikad naglašena, posebno ako se ima u vidu da je prevoz umrlih iz inostranstva koji žele da budu sahranjeni u svojoj zemlji, takođe, pojačan.

Međutim, efikasnost nije jedina važna karakteristika u ovom poslu. Profesionalnost mora da prati i izuzetna briga i saosećajnost sa situacijom u kojoj se našla jedna porodica. Toplina, razumevanje i, pre svega, reči utehe glavne su odlike stručnog tim Drnda Internacional koji su učinili da se ovo pogrebno preduzeće sa tradicijom dugom više decenija izdvoji od drugih.

Organizacija sahrana Srbija odvija se u skladu sa verskim običajima

Bez obzira što je srpsko stanovništvo najvećim delom pravoslavne veroispovesti, u našoj zemlji žive ljudi i drugih vera. Zavisno od religije razlikuje se organizacija sahrana Srbija. Kod Hrišćana oprema za ispraćaj obuhvata novo odelo i niz predmeta koje je pokojnik rado koristio i koji će mu trebati u nebeskom životu. Kod Jevreja ona je sasvim skromna i istovetna za svakog. Tradicija muslimanske sahrane nalaže umotavnje tela u platno, pri čemu se ženama posebnim pokrovima prekrivaju glava i grudi.

Organizacija sahrana Srbija

Ipak, glavna razlika u organizivanju jeste izbor sanduka. On je određen načinom sahranjivanja. Ukoliko je reč o klasičnom ukopu na raspolaganju vam je velika ponuda pravougaonih, trapezoidnih i heksagonalnih kovčega. Oni mogu biti napravljenih od mahagonija, oraha, trešnje, javora, breze, hrasta, bora i topole u beloj, braon i crnoj boji. Za kremiranje neophodan je specijalni, ekološki kovčeg od mekog drveta, bez ikakvih metalnih delova ili premaza.

Nastojeći da ispoštuje običaje svake religije i kulture, Drnda Internacional u svojoj ponudi ima najraznovrsnije sanduke, nadgrobna obeležja i drugu pogrebnu opremu tako da ćete na jednom mestu pronaći sve što vam je potrebno za ispraćaj kakav zaslužuje draga osoba.

Naknada pogrebnih troškova

Organizacija sahrana Srbija neretko je veliki izdatak za porodicu. Da bi olakšalo pripremu pogrebno preduzeće Drnda Internacional je potpisalo ugovor sa PIO fondom tako da imate pravo na naknadu troškova. Naime, za sve penzionere Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje propisuje novčani iznos nadoknade. On ima vrednost jedne i po prosečne penzije isplaćene u prethodnom kvartalu.

Organizacija sahrana Srbija

S obzirom da smrt može nastupiti bilo kada i bilo gde pogrebno preduzeće Drnda Internacional stoji vam na raspolaganju 24 časa, 7 dana u nedelji. Tu smo za vas za sve pogrebne usluge, uključujući i prevoz pokojnika iz inostranstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *