Ako već morate da birate, birajte najbolje.

pogrebno drnda srpski jezik pogrebno drnda srpski jezik pogrebno drnda srpski jezik

+436767425897

AUSTRIJA

+491727167408

NEMAČKA

+41797379442

ŠVAJCARSKA

Prevoz pokojnika iz Holandije

+381 63 15 32 202

24/7 dana u nedelji

office@drnda.com

Prevoz pokojnika iz Holandije

Prevoz pokojnika iz Holandije zahteva angažovanje profesionalaca.

Na prostoru između Nemačke i Belgije, sa izlazom na Severno more, smestila se Holandija. Zemlja lala, vetrenjača i drvenih klompi ima dugu istoriju demokratije, društvene tolerancije i visokog standarda. Upravo je ona jedna od osnivačica Ujedinjenih nacija, Evropske unije, Evrozone, G-10, NATO-a, OECD-a i Svetske trgovinske organizacije. Imajući ovo u vidu ne čudi što je u Holandiji najveća srpska dijaspora zemalja Beneluksa.

Prevoz pokojnika iz Holandije

Prvo naseljevanje našeg naroda dogodilo se nakon Prvog svetskog rata. Ipak, veće interesovanje usledilo je u drugoj polovini 20. veka. Posebno se 80-tih godine povećao broj stanovnika iz Srbije koji su se preselili u Holandiju. Uglavnom je to bio radnički sloj, dok poslednjih godina trend je doseljavanja visokoobrazovanog kadra, tako da se procenjuje da ovde živi preko 20 hiljada ljudi koji su rođeni u Srbiji.

Međutim, dobri uslovi za život ne mogu da ispune nostalgiju za rodnim mestom, pa mnogi od njih izraze želju da budu sahranjeni uz svoje najbliže.

Kako organizovati prevoz prevoz pokojnika iz Holandije?

Bez obzira da li je smrt u nastupila iznenada ili se kraj naslućivao priprema sahrane je znatno složenija. Glavni razlog za to jeste činjenica da prevoz pokojnika za Srbiju mora da se obavi u najkraćem roku. Takođe, neophodna je da se pribavi obimna dokumentacija kako bi se dobila dozvola za prelazak granice.

Mnoge porodice tek kada krenu da organizuju prevoz pokojnika iz Holandije shvate da ne poznaju propise vezane za ovu proceduru, što prikupljanje dokumentacije čini težim. Ne samo da ćete izgubiti vreme, već postoji opasnost da ne stignete da obavite sve u roku koji je potreban za sahranu. Zbog toga je najbolje da čitav posao prepustite pogrebnom preduzeću Drnda Internacional koje ima višedecenijsko iskustvo u međunarodnim pogrebnim uslugama.

Koja dokumentacija je potrebna za prevoz pokojnika iz Holandije?

Prevoz umrlih iz inostranstva, uključujući i Holandiju, obavlja se isključivo uz sprovodnicu, tj. dozvolu za transport.

Zahtev za njeno izdavanje obuhvata pasoš preminule osobe, izvod iz Matične knjige umrlih, izvod iz Matične knjige rođenih i izvod iz Matične knjige venčanih, ukoliko je pokojnik bio u braku.

Neophodno je dostaviti i potvrdu o uzroku smrti, potvrdu sanitarne inspekcije o bezbednosti sanduka, kao i potvrdu o obezbeđenom grobnom mestu.

Navedena dokumentacija se podnosi u Ambasadi Republike Srbije ili Generalnom konzulatu Republike Srbije u Holandiji.

Prevoz pokojnika i sahrane u doba korone

Već 2 godine svet se suočavaa sa velikim zdravstvenim problemom. Pandemija koju je izazvao korona virus izmenila je i način sahranjivanja. Samim tim i prevoz pokojnika.

Propisi u ulasku u zemlju menjaju se zavisno od situacije, pa pogrebna preduzeća moraju redovno da prate sve promene kako bi izbegle zastoje ili, pak, zabrane prelaska granice.

Preventivne mere nalažu i strogu kontrolu vozila kojima se obavlja transport. Ne samo da moraju da imaju licencu za prevoz umrlih preko granica, već je potrebna i detaljna dezinfekcija po izvršenom poslu.

U slučaju da je pokojnik preminuo od posledica korona virusa dokumentacija za prevoz iz Holandija obuhvata i saglasnost Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Prevoz pokojnika iz Holandije

Gubitak drage osobe je najtragičniji događaj u vašem životu. Zato prepustite pogrebnom preduzeću Drnda Internacional da umesto vas obavi kompletnu organizaciju sahrane

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Popularni blogovi

Urne za kremiranje

Urne za kremiranje

Urne za kremiranje imaju dugu tradiciju u pogrebnim običajima mnogih naroda. Pojavile su se u bronzanom dobu u vidu grubih krčaga. Da bi se vremenom

Prevoz pokojnika sa Sicilije

Prevoz pokojnika sa Sicilije

Prevoz pokojnika sa Sicilije zahteva posebnu proceduru. Sicilija je najveće ostrvo u Sredozemnom moru sa površinom od 25.709 km², a od kopna je odvojeno Mesinskim

Najpoznatije nekropole

Najpoznatije nekropole

Nekropole predstavljaju svojevrsna drevna groblja koja su, obično, zauzimala veći prostor od današnjih mesta za sahrane. Naziv potiče od grčkih reči „nekro“ što znači „mrtav“