Kompletna organizacija sahrane
Kompletna organizacija sahrane koju pruža pogrebno preduzeće Drnda Internacional pomoći će vam da na dostojanstveni način ispratite preminulog na večni počinak.

Gubitak bliske osobe je sastavni deo naših života. On ne bira u kom će se trenutku dogoditi, pa čak i u kom mestu. Iako smo svesni da sve ima svoj početak i kraj, smrt najdražih je najteži događaj sa kojim ćemo se ikada suočiti. On budi u nama neopisivu tugu i osećaj nemoći koju nam ništa ne može nadoknaditi.

Činjenica je da niko od nas nije spreman na ovaj nemili trenutak. Međutim, nakon prvog šoka od iznenadne vesti i bola, porodica mora da pronađe snagu kako bi ispoštovala poslednju volju preminulog, ali i običaje za sahrane koji su rasprostranjeni u našoj zemlji.

Šta obuhvata kompletna organizacija sahrane?

Organizovanje sahrane započinje administrativnim delom. On delimično zavisi od toga gde je smrt nastupila. Ukoliko je osoba preminula u svojoj kući neophodna je prijava smrti. Na vaš poziv dolazi mrtvozornik koji izdaje potvrdu o smrti. Ako je, pak, pacijent umro u bolnici, njegova porodica u toj zdravstvenoj ustanovi dobija svu potrebnu dokumentaciju.

Poseban slučaj jeste smrt u inostranstvu. Ona zahteva dodatnu dokumentaciju kako bi se izvršio prevoz pokojnika za Srbiju.

Kompletna organizacija sahrane

Tek nakon obavljene administracije moguće je zakazati pogreb i obaviti kupovinu grobnog mesta.

S obzirom da je kompletna organizacija sahrane ne samo složeni posao, već za mnoge i veliki izdatak kompanija Drnda Internacional je omogućila svojim klijentima nadoknadu troškova od PIO fonda. Tom prilikom potrebno je dostaviti izvod iz matične knjige umrlih, lične karte preminulog i podnosioca zahteva, penzioni ček preminulog i račun pogrebnih usluga.

Neophodna pogrebna oprema

Zavisno od načina sahranjivanja sledi izbor opreme za ispraćaj pokojnika. Tako se kremiranje obavezno vrši u posebnim, ekološkim sanducima koji su napravljeni od mekog drveta. Odlikuje ih jednostavni dizajn, tj. ne smeju biti sa sjajnim premazom i metalnim ukrasima. Dok ukop dozvoljava raznovrsni izbor kako sanduka, pokrova i nadgrobnih obeležja, tako i dodatne opreme, odnosno predmeta koji su namenjeni za ispraćaj pokojnika.

Imajte u vidu da i cveće igra važnu ulogu. Zbog toga preduzeće Drnda Internacional u okviru kompletne organizacije sahrane pruža uslugu izrade svih vrsta cvetnih aranžmana. Venci imaju najdužu tradiciju. Ujedno, donose simboliku života. Mada ih poslednjih godina sve više zamenjuju suze koje predstavljaju posebni oproštaj porodice. U ponudi su i cvetni aranžmani u obliku srca i krstova, kao i ikebana koje se mogu napraviti po preporuci stručnog tima, ali i po želji porodice.

Da li kompletna organizacija sahrane obuhvata i transportne usluge?

Odgovor je: “Da”. Upravo se po ovoj usluzi pogrebno preduzeće Drnda Internacional izdvaja od drugih. Dugogodišnje iskustvo u prevozu pokojnika iz inostranstva omogućili su pre svega dobro poznavanje svih procedura. Što vam daje sigurnost da će sve proteći u najboljem redu.

Kompletna organizacija sahrane

Dodatnu garanciju pruža i najmoderniji vozni park koji čine vozila specijalizovana za prelaženje velikih destinacija. Dok vrhunski vozači su obučeni da savladaju sve klimatske uslove i obave transport u najkraćem roku.

Kompanija Drnda Internacional je vaš verni oslonac u najtežim trenucima. Možete nas kontaktirati 24 časa, svih 7 dana u nedelji.

One Trackback:

[…] Prevoz pokojnika iz Austrije i kompletna organizacija sahrane […]

Comments are closed.