Najbolje pogrebne usluge
Najbolje pogrebne usluge obezbeđuju kompletnu organizaciju sahrane.

Smrt voljene osobe je najtragičniji događaj koji će nas zadesiti u životu. Iako smo svesni da život ne može da traje večno, trenutak kada se suočimo sa vešću o gubitku donosi neopisivi bol. Saznanje da više nikada nećemo videti milo lice, niti sa dragim bićem podeliti sreću i radost izaziva u duši prazninu, koju ništa neće moći da zameni.

Gubitak dodatno naglašava činjenica da morate naći snage kako biste pripremili dostojanstveni ispraćaj preminulom. Zato stručnjaci savetuju da čitav posao prepustite profesionalcima sa iskustvom koji ne samo da će vam obezbediti najbolje pogrebne usluge, već će biti vaš oslonac u ovom teškom dobu.

Najbolje pogrebne usluge obuhvataju administrativnu proceduru

Bez obzira da li je smrt nastupila u sopstvenom domu ili bolnici, prvi korak u pripremi sahrane jeste nabavljanje potvrde o smrti, koju izdaje mrtvozornik ili lekar. Na osnovu nje vrši se zakazivanje dana i sata pogreba.

sredjivanje dokumentacije za sahranu

 

Ukoliko je preminuli penzioner Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje pruža izvesne olakšice. Prema Zakonu o penzijsko-invalidskom osiguranju obezbeđena je nadokanda za nabavku pogrebne opreme, što znači da morate da pribavite i dokumentaciju za refundaciju troškova. Odnosno, neophodno je da dostavite penzioni ček, izvod iz matične knjige umrlih, fotokopiju vaše i lične karte preminulog i račun za opremu.

S obzirom da je administrativni deo obiman i zahteva odlazak u različite institucije, da ne biste gubili vreme najbolje je da za to ovlastite pogrebno preduzeće.

Angažovanje profesionalaca je neminovno kod smrti u inostranstvu. U tom slučaju čitava procedura postaje komplikovanija, jer je potrebno spremiti dokumentaciju za dobijanje dozvole za međunarodni prevoz pokojnika.

Najbolje pogrebne usluge nude veliki izbor pogrebne opreme

Oprema za ispraćaj pokojnika ima veliki značaj u običajima naše zemlje. Ona predstavlja svojevrsni vid odavanja počasti preminulom, te ne čudi što se pokrov, garnitura i jastuk biraju sa posebnim emocijama.

Od načina sahranjivanja zavisi izbor kovčega. Kod klasičnog ukopa imate široki izbor – počev od pravougaonih, preko trapezoidnih, pa do masivnih tzv. sarkofaga. Kod kremiranja morate da obratite pažnju da je sanduk napravljen od mekog drveta, bez premaza i da nema metalne ukrase.

Najbolje pogrebno preduzeće

Izbor opreme, posebno nadgrobnih obeležja, određen je i verom, te najbolje pogrebne usluge moraju da uvrste ne samo različite modele krstova, već i piramida za pripadnike islamske vere i ateiste.

Najbolje pogrebne usluge poštuju želje preminulog i njegove porodice

Cveće za sahranu od davnina ima veliku simboliku, koja je zadržana do današnjih dana. Nežni cveti aranžmani na najbolji način pokazuju ljubav prema voljenoj osobi, te se oni kreiraju isključivo po želji porodice.

Najbolje pogrebno preduzeće

Pored izrade ikebana, venaca i suza najbolje pogrebne usluge moraju da obuhvate i mnoge druge dodatne usluge, kao što su izrada umrlica i objavljivanje čitulja u dnevnim novinama. Zatim, organizovanje muzike, fotografisanja i video snimanja, pa i pomoć pri pisanju govora za poslednji ispraćaj.

Pogrebno preduzeće Drnda Internacional ima višedecenijsku tradiciju u kompletnom organizovanju sahrana, uključujući i prevoz pokojnika iz inostranstva. Naš tim krasi ne samo visoki nivo profesionalizma, već i razumevanja za patnju koju proživljavate. Stojimo vam na raspolaganju u svakom trenutku – svih 24 časa, 365 dana u godini.