Ako već morate da birate, birajte najbolje.

pogrebno drnda srpski jezik pogrebno drnda srpski jezik pogrebno drnda srpski jezik

+436767425897

AUSTRIJA

+491727167408

NEMAČKA

+41797379442

ŠVAJCARSKA

Prevoz pokojnika iz diaspore

+381 63 15 32 202

24/7 dana u nedelji

office@drnda.com

Prevoz pokojnika iz diaspore

Prevoz pokojnika iz diaspore je kompleksni posao koji nije isti kao standardne transportne usluge do kapele ili groblja, koje su u ponudi svakog pogrebnog preduzeća.

Život je pun neizvesnosti, koje nas često odvedu u daleke predele. Potraga za boljim životom, usavršavanje, ljubav ili, jednostavno, želja, samo su neki od razloga zbog kojih menjamo životnu sredinu. Ma koliko bio divan život u drugoj zemlji, nostalgija za domom i dragim ljudima uvek će nas pratiti. Posebno kada odemo u penziju, te ne čudi što mnogi ljudi iz diaspore izraze želju da budu sahranjeni u rodnom mestu.

Smrt u inostranstvu ne odnosi se samo na Srbe koji žive van naše zemlje. Nije redak slučaj da se tragični događaj dogodi iznenada tokom putovanja, kako turističkih, tako i poslovnih. Bez obzira o kojoj situaciji je reč neophodno je, najpre, obezbediti prevoz kako bi moglo da se obavi organizovanje sahrane.

Administrativna procedura vezana prevoz pokojnika iz diaspore

Kada osoba premine u inostranstvu, potrebno je pozvati lekara koji konstatuje smrt i izdaje potvrdu o smrti. Ukoliko je izazvana saobraćajnom nesrećom ili nasiljem obavezno je i prisustvo policije.

Sledeći korak jeste dobijanje umrlice na osnovu dobijene potvrde, a zatim i dozvole za prenos tela koju izdaje sanitarni inspektor.

Reči utehe kad neko umre - Drnda

 

Po dobijanju ovih dokumenata možete se upustiti u proceduru izdavanja sprovodnice, koja je uslov da se obavi prevoz pokojnika iz diaspore. Pored izveštaja lekara o uzroku smrti, dozvole za prevoz tela i umrlice, potrebno je dostaviti pasoš preminule osobe, izvod iz Matične knjige rođenih i izvod iz Matične knjige venčanih, ako je pokojnik bio u braku. Zatim, zahtev rodbine ili pogrebnog preduzeća ovlašćenog za transport u kome je navedeno mesto gde će se sahrana obaviti i kojim putem će biti izvršen transport, kao i potvrda o obezbeđenom grobnom mestu u Republici Srbiji.

Sprovodnicu izdaje Ambasada ili Konzulat Srbije u zemlji u kojoj je nastupila smrt.

Posebni uslovi za prevoz pokojnika iz dijaspore

Prevoz umrlog iz inostrastva spada u međunarodne pogrebne usluge. Što znači da podleže određenim propisima koja se strogo moraju poštovati. U protivnim, telo pokojnika neće stići u zakazano vreme sahrane.

Pravila se, pre svega, odnose na način na koji se transportuje. Neophodni su kovčezi obloženi pocinkovanim limom, a u slučaju kremiranja urna mora biti od neproziranog, čvrstog materijala i hermetički zatvorena. Takođe, morate imati i potvrdu o kremaciji.

prevoz pokojnika iz inostranstva pogrebno drnda srbija

Najvećoj kontroli podležu vozila kojima se vrši prevoz preminulog. Ne samo da moraju biti specijalno dizajnira i opremljena, već moraju biti i klimatizovana. Obavezni uslov je i potvrda o obavljenom atestiranju koja dokazuje da su prilagođena za ovaj vid transporta. Ukoliko ne poseduju potvrdu vozila neće moći da pređu granicu.

Zašto prevoz pokojnika iz diaspore treba prepustiti profesionalcima?

Priprema poslednjeg ispraćaja za dragu osobu praćeno je neizmerno tugom, ali i stresom. Čitav posao se komplikuje kada se smrt dogodi u inostranstvu.

S obzirom da nemate iskustva u takvoj vrsti procedure, niti poznajete sve potrebne propise postoji opasnost da se prevoz ne organizuje u predviđenom roku. Zbog toga je najbolje angažovati pogrebno preduzeće koje se bavi međunarodnim transportom.

Pogrebno preduzeće

Drnda Internacional je pogrebno preduzeće sa tradicijom dugom skoro 3 decenije. Posedujemo tim vrhunskih stručnjaka i luskuzni vozni park tako da garantujemo da će ne samo prevoz, već i kompletna organizacije sahrane biti obavljena brzo, kvalitetno i sa poštovanjem želja klijenata.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Popularni blogovi

Prevoz pokojnika iz Francuske

Prevoz pokojnika iz Francuske

Prevoz pokojnika iz Francuske obuhvata posebnu proceduru. Između Belgije i Luksemburga na severoistoku, Nemačke i Švajcarske na istoku, Monaka i Italije na jugoistoku i na