U novu godinu nakon smrti bližnjeg!
U novu godinu nakon smrti bližnjeg! Rečenica koja odzvanja u mislima svih koji su se suočili sa takvim gubitkom.

Nova godina je tradicionalno povod za dobru zabavu i odluke koje ćemo se potruditi da ispunimo. I dok jednima spisak ispunjavaju zanimljive destinacije koje žele da obiđu, drugima je cilj karijera i uspeh na poslu. Postoje i oni koji će poželeti da promene neku svoju karakternu osobinu.

Nova godina je vreme za nove početke! Međutim, za ljude kojima je 2023. bila ispunjena tugom nakon smrti bližnjeg početak godine predstavlja pravi izazov. Možda ste uspeli, sa suzama i čežnjom, da preživite rođendan, ali ste doživeli pravi rolerkoster emocija u novogodišnjoj noći. Možda ste osetili olakšanje ostavljajući za sobom godinu obeleženu sećanjima na gubitak i bol, a onda ste otkrili da ni nova godina nije donela ništa novo, te i dalje osećate neku anksioznost ili strepnju.

Imajući ovo u vidu Drnda Internacional vam otkriva kako da krenete u novu godinu nakon smrti bližnjeg.

Započnite novu tradiciju

Suočavanje sa gubitkom nije nimalo lako u ​​bilo koje doba godine, a kamoli u vreme praznika. Nakon dočeka Nove godine čekaju nas Božić i Pravoslavna Nova godina. Svaki od ovih slavlja budi uspomene sa dragom osobom.

Svesni činjenice da nijedan radosni događaj više nije isti, najbolje je da tradiciju proslava prilagodite svojim osećanjima. Mnogima je lakše da početak nove godine započnu u mirnijoj atmosferi, okruženi samo najbližiima, dok drugima više prija da rade ono što su uvek radili. Ova „rutina“ pomoći da se snađete u danima tuge koji će uslediti.

U novu godinu nakon smrti bližnjeg!

Bez obzira koji način izaberete, znajte da ne postoji ispravan ili pogrešan. Biće vam potrebno vreme da razmislite, isprobate i vidite šta vam najbolje odgovara u zavisnosti od toga kako se osećate u tom trenutku.

Budite otvoreni za sreću

Znamo da je strašno teško zamisliti da srećni zakoračite u novu godinu nakon smrti bližnjeg. Tragični događaj koji je obeležio prošlu godinu vašeg života, zauvek, vas je izmenio, ostavljajući za sobom talas bola koji se čini ništa ne može ublažiti. Ipak, budite svesni da se vaša priča nastavlja.

Vremenom, naučićete kako da živite bez drage osobe. Kada budete spremni, videćete nove puteve pred sobom. Upoznaćete nove ljude koji će vam ulepšati dan. Ponovo ćete izgraditi svoj život oko tuge koju ste naučili da prigrlite kao novi deo sebe.

Slomljeni i sa ožiljcima, budite sigurni da će vaš život biti ponovo ispunjen smehom i veseljem. Zato, u 2024. godini otvorite svoje srce za sve koji brinu za vas.

Krenite u novu godinu nakon smrti bližnjeg odavanjem počasti

Priprema sahrane, pomena, zadušnica – svaki od ovih važnih datuma jeste svojevrsni izraz poštovanja prema dragom biću.

Ukoliko želite da stvorite posebnu uspomenu pokušajte da u novoj godini pronađete aktivnost koja bi voljenu osobu usrećila. Razmislite šta bi želela da uradite, te to i ostvarite.

Da li je to obilazak muzeja koji ste zajedno planirali? Čitanje njegove omiljene knjige? Ili ste, konačno, odlučili da slike sa vašeg poslednjeg putovanja iz mobilnog telefona pretvorite u foto album?

U novu godinu nakon smrti bližnjeg!

Ovi mali, ali značajni trenuci ispuniće vas osećajem da je draga osoba pored vas. Ujedno, daće vam snagu da nastavite dalje u novoj godini.

Ukoliko vas je zadesila smrt bližnjeg pogrebno preduzeće Drnda Internacional vam može pomoći u organizovanju pogreba. Nudima vam bogat izbor pogrebne oprema za sahranu, a u slučaju smrti van naše zemlje i prevoz pokojnika iz inostranstva.