Prevoz pokojnika iz Minhena
Prevoz pokojnika iz Minhena zahteva posebnu proceduru.

Glavni grad pokrajine Bavarske, Minhen nalazi se na obalama reke Izar, severno od Bavarskih Alpa. Kao središte nauke i inženjerstva na njegovoj teritoriji su smešteni ne samo brojni fakulteti, već i istraživačke institucije i tehnološki i naučni muzeji.

Osim vrhunskog obrazovnog sistema, Minhen se može pohvaliti i razvijenom privredom koja je zasnovana na visokoj tehnologiji, izuzetnom uslužnom sektoru i kreativnoj industriji. Dok mnoge multinacionalne kompanije čija se predstavništva ovde nalaze dodatno povećavaju životni standard. Imajući to u vidu ne čudi što je proglašen najboljim gradom za život.

Sa stanovništvom od oko 1,5 miliona, Minhen je treći po veličini grad u Nemačkoj, odmah posle Berlina i Hamburga. Zahvaljujući dobrim uslovima za život značajan deo stanovništva čine ljudi iz drugih zemalja. Procenjuje se da naših građana ima oko 30.000. Mada je taj broj u stalnom porastu, naročito poslednjih godina.

Bez obzira na dobre životne prilike mnogi od njih izraze želju da nakon smrti budu sahranjeni u rodnom kraju. U tom slučaju organizovanje sahrane obuhvata i transport pokojnika iz inostranstva.

Zašto je za prevoz pokojnika iz Minhena neophodno angažovati pogrebno preduzeće otkriva vam Drnda Internacional.

Administrativni poslovi

Da bi se obavio prevoz pokojnika iz Minhena potrebna je sprovodnica. Jedino sa njom možete preći granicu.

Kako je vreme ključno u ovoj situaciji, a porodica preminulog obično nije upoznata sa procedurom izdavanja sprovodnice, najbolje je čitav posao prepustiti stručnjacima.

Sprovodnicu izdaje Generalni konzulat Republike Srbije u Minhenu. Potrebno je dostaviti pasoš preminule osobe, izvod iz Matične knjige umrlih izdat od nadležnog organa zemlje prijema, izvod iz Matične knjige rođenih, kao i izvod iz Matične knjige venčanih, ako je pokojnik bio u braku.

Prevoz pokojnika iz Minhena

Dokumentacija obuhvata i potvrdu o uzroku smrti, potvrdu sanitarne inspekcije o bezbednosti sanduka. Zatim, zahtev u kome se navodi mesto sahrane i kako će biti obavljen transport pokojnika.

Brz prevoz pokojnika iz Minhena

S obzirom da je vreme sahrane tačno određeno, prevoz pokojnika iz Minhena treba obaviti u što kraćem roku. Vreme u velikoj meri zavisi od dužine puta i stanja na graničnim prelazima.

Udaljenost između Minhena i Beograda iznosi 938 km, što je okvirno oko 9 sati vožnje. Najbrže je stići autoputem preko preko Austrije i Mađarske. Pri čemu se najčešće koriste granični prelazi Horgoš i Kelebija.

Na svakom od njih postoje kamere, te je moguće unapred videti gužvu na prelazu. Ukoliko je veći zastoj prevoznici mogu izabrati neki od alternativnih graničnih prelaza – Bački Breg, Bački Vinogradi, Bajmok, Đala.

Prevoz pokojnika iz Minhena modernim vozilama

Osim stanja na putevima i graničnim prelazima, veliki uticaj na efikasnost ima vozilo kojim se obavlja transport preminulog. Zbog toga je važno da izaberete profesionalce koji pružaju međunarodne pogrebne usluge.

Pogrebno preduzeće Drnda Internacional ima višedecenijsko iskustvo u prevozu pokojnika iz inostranstva. Stručni tim je upoznat sa propisima drugih država tako da se prikupljanje dokumentacije i priprema za prevoz mogu obaviti bez ikakvih zastoja, u rekordno kratkom vremenu. Dok vozni park opremljen vozilama koja ispunjavaju svetske standarde garantuje ne samo brz, već i siguran transport.

Prevoz pokojnika iz Minhena

Telefon pogrebne službe Drnda Internacional je otvoren svih 24 časa, te nas možete kontaktirati u svakom trenutku.