postupak u slucaju smrti
Prevoz pokojnika u Makedoniju je tražena usluga u pogrebnom preduzeću Drnda Internacional.

Bogata višekovna istorija povezuje srpski i makedonski narod. Od Balkanskih ratova pa sve do Drugog svetskog rata Makedonija je bila u sastavu Srbije. Da bi zatim bila formirana Narodna Republika Makedonija, kao federalna jedinica Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Ovaj status zadržala je sve do 1991. godine, kada je započeo raspad SFRJ.

Iako je, danas, Makedonija nezavisna država, veze između ova dva naroda nisu narušene. Te ne čudi što više desetina hiljada Makedonaca živi i radi u Srbiji.

Međutim, nostalgija je izražena u starosti, pa mnogi od njih imaju želju da nakon smrti budu sahranjeni u rodnoj zemlji. Upravo zbog toga njihove porodice imaju obavezu da organizuju prevoz pokojnika u Makedoniju.

Prevoz pokojnika u Makedoniju obavljaju isključivo ovlašćena pogrebna preduzeća

Nakon vesti o smrtnom slučaju, u nama počinju da preovladavaju različite emocije. Činjenicu da voljenu osobu više nećemo videti i pronalaženje načina kako se nositi sa tugom, smenjuju brojna pitanja vezana za poslednji ispraćaj.

Govor za sahranu

Organizovanje sahrana je stresan posao, a može biti i zahtevan, ukoliko je mesto sahrane van granica naše države. U tom slučaju neophodno je angažovanje kompanije za pogrebne usluge, jer prevoz pokojnika iz inostranstva, kao i prevoz pokojnika u Makedoniju i druge zemlje ne mogu da obave članovi porodice u sopstvenoj režiji.

Međunarodne pogrebne usluge Drnda Internacional poseduju više od dve decenije iskustva u prevozu pokojnika širom sveta. Da bi vam olakšali bol u najtežim trenucima, naš profesionalni tim odmah po vašem pozivu preuzima posmrtne ostatke i pribavlja potrebnu dokumentaciju za prevoz pokojnika u Makedoniju.

Prevoz pokojnika u Makedoniju – vozni park

Prema Zakonu o komunalnim delatnostima, prevoz pokojnika iz Evrope se obavlja specijalno dizajniranim vozilima za tu namenu.

Vozni park čine karavani, pikap i kombi verzije. Sva vozila su klimatizovana i opremljena dodatnom opremom kako bi sa lakoćom prelazila duge relacije.

Sigurnost na putu je obezbeđena posebnim dozvolama koje potvrđuju da su vozila atestirana i potpuno prilagođena datom transportu.

Upravo ovakve uslove prevoza nudi Drnda Internacional. Najmoderniji, luksuzni vozni park i iskusni vozači su garancija kvaliteta naših usluga.

Prevoz pokojnika u Makedoniju – dodatne usluge

Po želji rodbine preminulog, prevoz pokojnika u Makedoniju može da obuhvati i dodatne usluge. Odnosno, Drnda Internacional vam stoji na raspologanju kako biste ispoštovali sve običaje za sahrane.

To znači da se na nas možete osloniti i kada je u pitanju oprema za ispraćaj pokojnika, jer nudimo veliki izbor sanduka, pokrova, garnitura, kao i nadgrobnih obeležja, tj. krstova i piramida.

Cveće za sahrane

Takođe, pomoći ćemo vam da izaberete cveće za sahrane. Pored klasičnih venaca, tu su ikabene za kovčeg od svežeg cveća. Najčešće dolaze u kombinaciji gerbera, ruža, kala, ljiljana. Mada se mogu napraviti i od druge vrste cveća, zavisno od želja porodice.

S obzirom da nas smrt bliske osobe dočeka nespremne, pogrebno preduzeće Drnda Internacional u svojoj ponudi ima i garderobu namenjenu za nošenje crnine posle sahrane.

Međunarodni prevoz pokojnika

Možete nas kontaktirati u svakom trenutku, svih 365 dana u godini, jer mi smo vaš sigurni partner u najtežim trenucima.