Ako već morate da birate, birajte najbolje.

pogrebno drnda srpski jezik pogrebno drnda srpski jezik pogrebno drnda srpski jezik

+436767425897

AUSTRIJA

+491727167408

NEMAČKA

+41797379442

ŠVAJCARSKA

Godišnjica smrti voljene osobe

+381 63 15 32 202

24/7 dana u nedelji

office@drnda.com

Godišnjica smrti voljene osobe

Godišnjica smrti voljene osobe označava najbolniji period u životu ispunjen tugom koja se ni sa čim ne može porediti.

Prvi rođendan koji morate proslaviti bez najvoljenijeg. Prvi Božić. Prva Nova godina. Svako od ovih slavlja nas podseća na ono što smo izgubili. Ipak, datum koji obeležava godinu dana od kako sa vama nije najvoljenije biće je najbolniji.

Za druge sasvim obični datum u mesecu, a za vas dan u kome iznova proživljavate nemili događaj. Dan u kome nadiru osećanja kao onog trenutka kada ste saznali da nikada više nećete zagrliti voljeno biće, niti čuti najmilija glas. Dan koji je odneo sve radosti, ostavljajući samo uspomene kao mrvice sreće koje se trudite da nikada ne zaboravite.

Godišnjica smrti voljene osobe

Imajući ovo u vidu pogrebno preduzeće Drnda Internacional vam daje savete kako da se suočite sa godišnjicom smrti voljene osobe.

Prihvatite svoju tugu

Mnogi ljudi misle da tuga koju je doneo gubitak bliske osobe vremenom polako opada. Naprotiv! Čak i u narednim godinama ona istim intenzitetom ispunjava srce, a svaki datum smrti je podstiče.

Ipak, tužna osećanja ne treba potiskivati ili negirati. Baš kao i sreću, tugu treba prihvatiti. Ona nije neprijatelj sa kojim se treba boriti po svaku cenu, niti nešto što ste do sada trebali da “prevaziđete”.

Godišnjica smrti voljene osobe

Tuga je znak da draga osoba zauzima i dalje bitno mesto u vašem životu, bez obzira što fizički više nije sa vama. Zato je važno da ovo, specifično, osećanje ljubavi prepoznate i prihvatite. Gledanje fotografija, slušanje omiljene pesme ili poseta mestu koje ima posebni značaj za preminulog – samo su neki od načina koji će vam u tome pomoći.

Pripremite se za datum smrti voljene osobe

Godišnjica smrti voljene osobe, tj. “jubilej anđela”, kako je neki nazivaju, zahteva detaljnu organizaciju, kao i priprema sahrane. Međutim, pored mnoštvo obaveza u danima koji prethode sigurno ćete se osećati usamljenije. Da biste to izbegli stručnjaci savetuju da se okružite dragim ljudima.

Godišnjica smrti voljene osobe

Potrudite se da provedete što više vremena sa porodicom i prijateljima. Bilo da se zajedno prisećate anegdota, pričate o premilom ili se, jednostavno, fokusirate na svakodnevne teme – razgovor ima blagotvorno dejstvo.

U slučaju da vas muči misao da niste stigli da kažete sve što ste želeli, slobodno napišite pismo voljenoj osobi. Bez obzira što neće nikada stiću u ruke kome je namenjeno, reči su dragoceno sredstvo u bolnim trenucima.

Započnite novu tradiciju

Ma koliko bili teški, gubici nas mnogo čemu uče. Upravo godišnjica smrti voljene osobe može biti početak jednog novog običaja koji će učiniti da se osećate bolje.

Aktivno volontiranje u Crvenom krstu ili nekoj sličnoj organizaciji, humanitarne donacije ili, pak, pokretanja grupe za pružanje pomoći onima koji su se, kao i vi, suočili sa gubitkom – najbolji su način da još jednom odate poštovanje onome kog ste izgubili.

Ukoliko vas je zadesila smrt drage osobe prepustite pogrebnom preduzeću Drnda Internacional organizovanje sahrane, kao i prevoz pokojnika za Srbiju, u slučaju da je potrebno.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Popularni blogovi

Urne za kremiranje

Urne za kremiranje

Urne za kremiranje imaju dugu tradiciju u pogrebnim običajima mnogih naroda. Pojavile su se u bronzanom dobu u vidu grubih krčaga. Da bi se vremenom

Prevoz pokojnika sa Sicilije

Prevoz pokojnika sa Sicilije

Prevoz pokojnika sa Sicilije zahteva posebnu proceduru. Sicilija je najveće ostrvo u Sredozemnom moru sa površinom od 25.709 km², a od kopna je odvojeno Mesinskim

Najpoznatije nekropole

Najpoznatije nekropole

Nekropole predstavljaju svojevrsna drevna groblja koja su, obično, zauzimala veći prostor od današnjih mesta za sahrane. Naziv potiče od grčkih reči „nekro“ što znači „mrtav“