Smrt najboljeg prijatelja, kao i smrt roditelja, je nešto najgore što vam se ikada može dogoditi u životu.

Bez obzira da li nekog poznajete od detinjstva, sa fakulteta ili nekoliko godina, iskreno prijateljstvo je posebna veza među vama. Ona je pokretačka snaga koja vas čini boljom osobom, dok je međusobno razumevanje i podrška njena osnova.

Još je davno Aristotel rekao da su: „Prijatelji jedna duša, a dva tela“ pa ne čudi što smrt najboljeg prijatelja doživljavamo kao gubitak samog sebe. Sa njim zauvek je nestala jedna celina. Bez traga je izgubljen čitav jedan svet, tako da nikakve reči utehe kad neko umre ne mogu da ga ponovo vrate.

Pogrebno preduzeće, Drnda Internacional vam pruža dragocene savete koji će vam pomoći da se u najtežim trenucima izborite sa gubitkom najboljeg prijatelja.

smrt najboljeg prijatelja

Smrt najboljeg prijatelja učiniće da shvatite vrednost prijateljstva

Porodica i bliski prijatelji biće vaša velika podrška u danima koji slede. Zato je njihova briga glavni odgovor na pitanje: „kako preživeti žalost za najboljiim drugom“?

Znajući da možete da se oslonite na njih, vremenom shvatićete da su i oni podjednako vredni vaše pažnje. A možda se među njima krije i novi, prijatelj za sva vremena.

Svakako, budite svesni da na istog prijatelja i istu povezanost nikada više nećete naići. Ali to ne znači da nećete imati druga divna, duboka druženja. Jer svaki čovek je drugačiji, pa je i svaki kontakt sa njima drugačiji, novi. Upravo u tome se krije čar građenja novih veza i sklapanja novih prijateljstava.

Smrt voljenog prijatelja ne donosi zaborav

Tek kada smrt najboljeg prijatelja prihvatite kao neminovnost, shvatićete i da je gubitak voljene osobe gubitak sa kojim se treba nositi.

Ono što svakog od nas plaši jeste da ćemo dragog prijatelja početi da zaboravljamo. Možda će iz sećanja izbledeti neki sitni detalji i nevažne rasprave. Ali sjaj u očima, smešak u uglovima usana, a pre svega, najvažniji događaji koje ste proživeli zajedno ostaju u vidu dragih uspomena, dok će poput putokaza u glavi zauvek odzvanjati saveti, pa i kritike koje vam je najbolji drug uputio.

Ukoliko, ipak, želite fizički da sačuvate uspomenu na njega najbolji način da to učinite jeste pravljenje albuma. Iako živimo u digitalnom dobu album ispunjen starim fotografijama je najbolji borac protiv zaborava.

smrt najboljeg prijatelja - 1-

Smrt najboljeg prijatelja vam poručujete da vodite računa o sebi

S obzirom da se družimo najčešće sa ljudima sličnih interesovanja, navika i godina, smrt najboljeg prijatelja je jasni znak da trebamo da vodimo računa o sebi.

U danima koji slede nakon sahrane obavljanje svakodnevnih životnih aktivnosti predstavljaće izazov. Jer, kada je vaš svet okrenut naopačke, stvari koje su jednostavne, sada mogu izgledati teške i komplikovane. Sigurno nećete imati volju da jedete i spavate, a one su od vitalnog značaja za vaše mentalno i emocionalno zdravlje. Zbog toga, fokusirajte se na sadašnjost i krenite malim koracima. Jer, svaki novi dan je nova prilika da udahnete život punim plućima.

Ukoliko vas je zadesila smrt najboljeg prijatelja organizovanje pomena prepustite kompaniji Drnda Internacional. Naše kompletne pogrebne usluge uključuju i međunarodni prevoz pokojnika, kao i prevoz pokojnika za Srbiju.