Smrt roditelja
Smrt roditelja je najstresniji događaj u životu svakog čoveka.

Niko i ne pomišlja kakav bi mu život bio bez roditelja, kada su oni još uvek sa nama. Ušuškani i zaštićeni često nismo svesni njihove smrtnosti, sve dok ona ne pokuca na vrata.

Čak i kada se odselimo i započnemo svoj život, znamo da će nas uvek na maminoj trpezi sačekati omiljeno jelo. Dok će nam tata rešiti svaki problem u novom domu. Da, oni su tu uvek za nas, poput svojevrsnih superheroja. Pa je gotovo nemoguće shvatiti kako su se, odjednom, pretvorili u bake i deke.

Nažalost, u jednom trenutku dolazi i do neizbežnog rastanka. Ma koliko bili spremni za to, čini se da nismo stigli da im pokažemo koliko ih volimo, koliko ih poštujemo i koliko su baš oni naši uzori u svemu.

Pogrebno preduzeće Srbija, Drnda Internacional vam pruža reči utehe koje će vam pomoći da se izborite sa gubitkom roditelja.

Smrt roditelja predstavlja kraj jednog doba

Smrt roditelja nas trgne iz lepo organizovanog života. Mnogi ljudi tek onda uvide koliko je porodica važna. Jer, niko nas neće voleti tako nesebično kao mama i tata. Niko nas neće razumeti u potpunosti kao oni. Niko neće trpeti sve naše gluposti i dati nam najbolji savet.

Smrt roditelja

Znamo da je smrt prirodni tok života i da je gubitak voljene osobe gubitak sa kojim se treba nositi. A opet, sve bismo na svetu dali samo da ih još jednom zagrlimo.

Bez obzira da li imali 30 ili 50 godina, smrt roditelja znači da smo prestali da budemo deca. Sa njima smo izgubili i najbolje prijatelje, jer nema više onih sa kojima smo delili sve radosti i tuge.

Kako nastaviti život posle smrti dragih osoba?

Prošao je dan i sahrane. Ispoštovani su i prvi običaji nakon sahrane, pa su se povukli i rođaci i prijatelji koju su vam bili oslonac u ogromnom bolu. A vi? Povratak u prazan stan ispunjava telo najdubljom tugom, a ipak iz njega ne želite da pobegnete.

Smrt roditelja stvara nepremostivu prazninu, koju ništa novo ne može da ispuni.

Vremenom, dok i dalje pokušavate da pronađete odgovor na pitanje: „kako se nositi sa tugom“, počinjete lagano da se vraćate svakodnevnim obavezama. Možda niste svesni, ali dani prolaze, a vi uspevate da ih preživite. Sitnim koracima idete napred ka svakom novom jutru, po prvi put učeći kako da se sami izborite sa svim nedaćama.

Smrt roditelja ne znači da ćete ih zaboraviti

Svako ko je prošao kroz ovo iskustvo naglašava da je to bol koja nikada ne bledi.

Kada godine prođu i život poprimi normalni tok, jednog dana pojavi se nostalgija. Srce, tada, zadrhti, a u uglovima očiju sakupe se suze, baš kao kada ste ih zauvek ispraćali.

Oprema za ispraćaj pokojnika

Rođendan, Nova godina, Uskrs i sva slavlja nikada više neće biti isti. Jer, na porodičnim fotografija nema dragih lica. Ona, sada, žive duboku u našim mislima, gde ljubomorno čuvamo od drugih uspomenu na voljene.

Ukoliko vas je zadesila smrt roditelja, kontaktirajte pogrebno preduzeće Drnda Internacional. Naše stručno i saosećajno osloblje poseduje dugogodišnje iskustvo u pružanju svakog vida pogrebne usluge, uključujući i međunarodni prevoz pokojnika.

 

 

 

8 Trackbacks:

[…] utehe kad neko umre predstavljaju dragocenu pomoć osobi koja se suočava sa gubitkom. Smrt roditelja, bračnog partnera ili bliskog rođaka je najteža stvar u životu koja vas može zadesiti. Bez […]

[…] Smrt roditelja, bračnog druga ili prijatelja je bezuslovan i nepromenjiv gubitak koji donosi neizmernu bol. Bez obzira da li smo bili svesni da se kraj bliži ili je rastanak došao iznenada, tragična vest nas uvek zatekne. Za nju nikada nećemo biti spremni, jer je u samo jednom trenu odnela drago biće. […]

[…] obzira da li je smrt roditelja ili bračnog partnera došla iznenada ili ste kraj slutili, niko vas ne može pripremiti za ono […]

[…] Smrt roditelja, voljene osobe ili dragog prijatelja je dubok emotivni događaj. Bez obzira koliko je godina preminuli imao i da li je gubitak bio iznenadan ili očekivan, ostavlja ogromni trag. Svesni smo da život ima svoj kraj, ali, ipak, ne želimo da prihvatimo da nas je najbliži zauvek napustio. Boli saznanje da više nećemo moći sa njim da podelimo radosne trenutke. Nestalo je i naše rame za plakanje, a u dušu se uvukao strah zbog neizvesnosti koju donosi novi dan. […]

[…] ima svoj početak i kraj, pa i život. Nažalost, toga postajemo svesni tek kada nas zadesi smrt roditelja, bračnog partnera ili dragih prijatelja. Tek tada shvatimo koliko vredi svaki trenutak proveden sa […]

[…] Smrt roditelja, bračnog partnera ili dragih prijatelja je jedan od najdirljivijih i najtežih događaja sa kojima ćemo se ikada suočiti. Bez obzira da li je ona došla iznenada ili smo slutili da se kraj bliži, nikada nećemo biti spremni na rastanak. U trenu, kada je voljeno biće zauvek zatvorilo oči, naš svet se srušio. Nestala je naša najveća podrška, ostavivši nas da se sami borimo sa nedaćama i problemima. […]

[…] Smrt roditelja ili voljene osobe je najveći gubitak i stres koji nas može zadesiti. Bez obzira da li je preminuli bio bolestan i star ili je vest o smrti došla iznenada, tuga koju osećamo ne može se ni sa čim meriti. […]

[…] Bolnice i ustanove za negu starijih lica zatvorene su za posetioce. Porodica, prijatelji i sveštenici ne mogu biti prisutni u poslednjim trenutcima. Ovo nije uznemirujuće samo za članove porodice, već i za osobu koja je blizu smrti. […]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *