Prevoz pokojnika iz Slovenije
Rate this post
Prevoz pokojnika iz Slovenije je jedna od najtraženijih usluga pogrebnog preduzeća Drnda Internacional.

Srpski i slovenački narod povezuje duga istorija. Još početkom 20. veka Slovenci su zajedno sa Srbima i Hrvatima osnovali državu, koja je ubrzo prerasla u Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca.

Duboki odnos slovenačkih naroda nastavljen je i nakon Drgog svetskog rata, stvaranjem Federativne Narodne Republike Jugoslavije, koja je 1963. godine preimenovana u Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju.

Prevoz pokojnika iz Slovenije

Iako je u junu 1991. Slovenija izašla iz sastava SFRJ, veza između naših naroda nije narušena. Mnogi stanovnici su srpskog porekla, koji su se još pre proglašenja nezavisnosti preselili u Sloveniju. Zahvaljujući stabilnosti i prosperitetu, kao i odličnim uslovima za život, poslednjih godina došlo je do povećanja broja Srba koji žive i rade u Sloveniji.

Međutim, sa odlaskom u penziju javlja se nostalgija za domom, pa ne čudi što mnogi od njih za života izraze želju da budu sahranjeni u rodnoj zemlji. Zbog toga u ovim situacijama mora da bude obezbeđen i prevoz pokojnika iz Slovenije.

Prevoz pokojnika iz Slovenije zahteva angažovanje pogrebnog preduzeća

Organizovanje sahrane je stresno za svaku porodicu. Činjenicu da morate da organizujete poslednji ispraćaj dragoj osobi dodatno komplikuje što se određeni deo odvija van granica naše zemlje.

S obzirom da nemate isksustva u tome, siguno nećete znati šta vam je sve od dokumentacije potrebno za transport pokojnika iz inostranstva. Samim tim, postoji opasnost da se čitava procedura oduži, što nikako ne sme da se dogodi jer je pogreb zakazan u tačno određeno vreme.

Imajući ovo u vidu jedino rešenje za efikasan prevoz preminulog jeste profesionalni tim. Ipak, prilikom angažovanja pogrebnog preduzeća obavezno birajte po preporuci kako biste izbegli moguće neprijatnosti.

Pogrebno preduzeće Drnda Internacional poseduju više od 2 decenije iskustva u prevozu pokojnika širom sveta. Brzo reagovanje, odmah po pozivu, garantuje da će se priprema dokumentacije, dobijanje sprovodnice i prevoz do grobnog mesta obaviti u najkraćem mogućem roku.

Prevoz pokojnika iz Slovenije obavlja se specijalnim vozilima

Prevoz pokojnika iz drugih zemalja u Srbiju ne spada u klasične transportne usluge pogrebnog preduzeća koje se obavljaju od mrtvačnice ili doma preminulog do groblja. Međunarodni prevoz podleže strogim propisima, te ova vozila moraju da ispune sve standarde.

Međunarodni prevoz pokojnika u 2021.godini

Osim specijalnog dizajna, moraju biti klimatizovana i opremljena dodatnom opremom za laku vožnju po svim putevima. Takođe, obavezna je dozvola kojom se potrvđuje da su atestirana i potpuno prilagođena nameni. Jedino takva vozila mogu da pređu granicu sa preminulim. U protivnom, biće vraćena.

Kompletna organizacija sahrane

Prevoz pokojnika iz Slovenije je jedan deo organizovanja sahrane. Neophodno je da izaberete i pogrebnu opremu za ispraćaj pokojnika. Ona obuhvata sanduk, pokrov, garnituru, kao i nadgrobno obeležje.

Značajnu ulogu ima i cveće za sahranu. Ono simbolizuje posebne emocije, pa se venci, ikebane i aranžmani za kovčeg biraju sa velikom pažnjom.

Prevoz pokojnika iz Slovenije

Poverite prevoz pokojnika iz Slovenije pogrebnom preduzeću Drnda Internacional.

Vozni park čine moderna, luksuzna vozila koja su testirana u svim vremenskim uslovima i na različitim vrstama puteva, dok će vam brižno osoblje pomoći oko izbora pogrebne opreme, uvažavajući sve želje vaše porodice.