Ako već morate da birate, birajte najbolje.

pogrebno drnda srpski jezik pogrebno drnda srpski jezik pogrebno drnda srpski jezik

+436767425897

AUSTRIJA

+491727167408

NEMAČKA

+41797379442

ŠVAJCARSKA

Izrada buketa, venaca i suza

+381 63 15 32 202

24/7 dana u nedelji

office@drnda.com

Izrada venaca i suza

Izrada venaca i suza ima važnu ulogu u organizovanja sahrana.

Ma koliko bili svesni da je smrt sastavni deo života, gubitak bliske osobe je najteži događaj koji nas može zadesiti. Trenutak kada saznamo da nas je voljeno biće zauvek napustilo je, zapravo, trenutak kada se naš svet ruši. Dok dušu ispunjava neizmerna praznina koju ništa ne može da zameni.

I dok se suočavamo sa velikim bolom i tugom, moramo da donesemo važne odluke kako bismo najmilijem priredili dostojanstveni ispraćaj. Počev od grobnog mesta, preko pogrebne opreme, pa do običaja – svaki, pa i najmanji detalj je važan. Zato nikako nemojte da zaboravite cveće za sahrane.

Koliki značaj ima izrada venaca i suza otkriva vam pogrebno preduzeće Drnda Internacional.

Izrada venaca i suza – Zašto donosimo cveće na sahranu?

Sahrane su teške. Ipak, mali dašak vedrine može da unose cveće. Ono je snažan simbol snage i ponovnog rađanja, koji pokazuje ciklus života. Ujedno, podseća nas na drage uspomene i zajedničke momente koje smo delili sa preminulim.

Izrada venaca i suza je svojevrsni izraz saučešća. Umesto reči utehe kada neko umre prenosi vaše emocije. Čak i kada niste bili bliski sa pokojnikom cvetni aranžmani su neophodni kao podrška porodici koja je u žalosti.

Izrada venaca i suza

Tokom godina donošenje cveća na sahrane postalo je deo pogrebnog bontona. Mnogi ga posmatraju kao posebni poklon preminulom tako da poput gostiju ne žele da „dođu praznih ruku“. Nije redak slučaj da se cvetni aranžmani šalju pre samog početka pogreba, kao i na kućnu adresu preminulog dan ranije. Pri tome je veoma važno da vodite računa o verskim i kulturnim običajama pokojnikove porodice.

Izrada venaca i suza – Najpopularniji cvetni aranžmani za sahrane

Cveće na sahrani može biti različitog oblika. Izrada suza namenjena je, pre svega, najužoj porodici. Obično se vezuju za velike aranžmane koji se postavljaju na kovčeg. Osim njih, postoje i manjih dimenzija koje donose rođaci kao zamena za cvetne korpe.

Izrada venaca ima najdužu tradiciju. Istovremeno, i najveću simboliku. Sastoje se od cveća i traka koje su upletene u krug. Upravo ovaj oblik predstavlja večni život. Kod pojedinih naroda oni simbolizuju ljubav koja ne prestaje i nakon smrti. Zato ih najčešće donose najbliži.

Buketi su, takođe, česti na sahranama. Oni pružaju najveće mogućnosti u pogledu izbora cveća i veličina. Vrlo lako pomoću njih možete iskazati poštovanje preminulom.

Najčešće vrste cveća za sahrane

Iako ne postoje ograničenja u pogledu izbora, izrada venaca i suza prati određene cvetne vrste.

Ljiljani su simbol nevinosti i mira. Zbog toga imaju dugu tradiciju izražavanja saučešće. Posebno se beli ljiljani vezuju za čistotu i dobrotu duše. Čest su izbor pogrebnog cveća za mame ili bake.

Izrada venaca i suza

Ruže su vanvremenski znak ljubavi. Ne čudi što su obavezni detalj prilikom izrade venaca i suza. I sama boja ovog cveta ima zasebnu simbloku. Crvene se vezuju za sahrane najbližih. Roze su znak zahvalnosti i uvažavanja, koja je namenjena osobama koje izuzetno poštujemo. Dok su žute pogodne za sahrane prijatelja.

S obzirom na gracioznu formu i dugu stabljiku, gladiole su popularno cveće za sahrane. Kao cvet simpatije, one prenose iskrenu poruku tuge zbog gubitka.

Od davnina hrizanteme se smatraju cvećem smrti. Ovaj običaj je zadržan u Kini i Japanu, gde su bele i žute hrizanteme isključivo pogrebno cveće.

Pogrebno preduzeće Drnda Internacional ima višedecenijsko iskustvo u organizovanju sahrana. Uz široku ponudu pogrebne opreme i transport pokojnika iz inostranstva, naše usluge obuhvataju i izradu i dostavu buketa, venaca i suza.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Popularni blogovi

Naknada pogrebnih troškova

Naknada pogrebnih troškova

Naknada pogrebnih troškova od strane Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje olakšava organizovanje sahrane. Ma koliko da smo svesni da život ne može da

Prevoz pokojnika iz Slovenije

Prevoz pokojnika iz Slovenije

Prevoz pokojnika iz Slovenije je jedna od najtraženijih usluga pogrebnog preduzeća Drnda Internacional. Srpski i slovenački narod povezuje duga istorija. Još početkom 20. veka Slovenci

Organizovanje sahrane

Organizovanje sahrane

Organizovanje sahrane je složeni posao koji zahteva angažovanje profesionalaca. Od prvih dana čovečanstva prisutno je odlaganja posmrtnih ljudskih ostataka. Istorija obiluje dokazima ne samo o