Ako već morate da birate, birajte najbolje.

pogrebno drnda srpski jezik pogrebno drnda srpski jezik pogrebno drnda srpski jezik

+436767425897

AUSTRIJA

+491727167408

NEMAČKA

+41797379442

ŠVAJCARSKA

Organizovanje pogreba – Stvari koje trebate imati u vidu

+381 63 15 32 202

24/7 dana u nedelji

office@drnda.com

Organizovanje pogreba-Drnda

Organizovanje pogreba je zahtevan posao.

Smrt roditelja, voljene osobe ili dragog prijatelja je dubok emotivni događaj. Bez obzira koliko je godina preminuli imao i da li je gubitak bio iznenadan ili očekivan, ostavlja ogromni trag. Svesni smo da život ima svoj kraj, ali, ipak, ne želimo da prihvatimo da nas je najbliži zauvek napustio. Boli saznanje da više nećemo moći sa njim da podelimo radosne trenutke. Nestalo je i naše rame za plakanje, a u dušu se uvukao strah zbog neizvesnosti koju donosi novi dan.

I dok se pitamo: “kako preživeti žalost i neopisivu tugu” čekaju nas brojne odluke. Posebno ako preminuli za života nije ostavio smernice za organizovanje pogreba.

Da biste na dostojanstven način odali poslednji pozdrav najbližem, pogrebno preduzeće Drnda Internacional vam ukazuje na najvažnije korake prilikom pripreme sahrane.

Organizovanje pogreba 1 - Drnda

Organizovanje pogreba počinje izborom pogrebnog preduzeća

Pogrebno preduzeće ima ključnu ulogu za organizovanje pogreba. Zapravo, ono je vaš partner u najtežem delu života. Gde želite da vaš voljeni bude sahranjen? Da li izabrati kremiranje ili ukop? Šta sve obuhvata oprema za ispraćaj pokojnika? Borov ili hrastov kovčeg? Samo su neke od dilema sa kojima se susrećete, a odgovore će vam dati stručni tim. Ujedno, njemu možete poveriti sređivanje dokumentacije, štampanje umrlica, pa i transportne usluge.

Takođe, pogrebno preduzeće je tu da vam pruži reči utehe, što znači da pored iskustva i efikasnosti mora da ga krasi i izuzetna briga i saosećajnost.

Ukoliko se do sada niste suočili sa ovakvim gubitkom, pa niste sigurni koje je najbolje pogrebno preduzeće, potražite preporuke prijatelja i rođaka.

Organizovanje pogreba ne može se zamisliti bez cveća

Cveće za sahrane je posebni dar preminulom, ne samo da daje svečani tom u tmurnom danu, već pokazuje vašu ljubav i odnos koji ste imali sa dragom osobom.

Od davnina cveće je verni pratilac smrti, pa i običaji u Srbiji, danas, nalažu da rođaci i prijatelji donose bukete ili suze za sahrane kao izraz poštovanja prema pokojniku i njegovoj porodici. Narodno verovanje ističe da broj cvetova mora biti paran, jer je jedan deo namenjem telu pokojnika, a drugi duši koja odlazi.

Izrada porodičnih suza i venaca ima posebni značaj. Svaki cvet ima svoju simboliku, koju možete pratiti pri izboru. Tako su bele ruže izraz nevinost i mladosti. Crvene pokazuju duboku ljubav, a ružičaste uvažavanje.

Organizovanje pogreba 2- Drnda

Ljiljani svojim jakim mirisom označavaju da se duša pokojnika vratila u mirno stanje nevinosti, dok su hrizanteme pravi simbol tuge zbog gubitka, pa su u pojedinim zemljama obavezni detalj u buketu za sahrane.

Ružičasti karanfili prenose večno sećanje, dok bele lale predstavljaju opraštanje sa najbližim.

Muzika i govor za sahranu

Organizovanje pogreba često je praćeno muzikom i govorom. Oni su svojevrsni način za iskazivanje osećanja, ali i podsećanje na preminulog kroz uspomene.

Muzika za sahrane zavisi od same ceremonije. Najčešće porodica bira pesme u kojima je uživala voljena osoba ili koje asociraju na zajednički život. Mada nije redak slučaj da se drže klasične forme i dobro poznatih melodija za sahrane. Dok pri pisanju govora dovoljno je da se podsetite dragih uspomena i trenutaka i – prave reči o jednoj životnoj priči naći će se na papiru.

Ukoliko vas je zadesila porodična tragedija, kontaktirajte pogrebno preduzeće Drnda Internacional.  Naše pogrebne usluge, uključujući i prevoz pokojnika iz inostranstva, na raspolaganju su vam 24 časa dnevno, svih 7 dana u nedelji.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Popularni blogovi

prevoz pokojnika iz španije

Prevoz pokojnika iz Španije

Prevoz pokojnika iz Španije je složeni posao koji zahteva angažovanje profesionalaca. Na jugu Evrope, tačnije na Pirinejskom poluostrvu i na dva arhipelaga, Balearska ostrva u

Urne za kremiranje

Urne za kremiranje

Urne za kremiranje imaju dugu tradiciju u pogrebnim običajima mnogih naroda. Pojavile su se u bronzanom dobu u vidu grubih krčaga. Da bi se vremenom

Prevoz pokojnika sa Sicilije

Prevoz pokojnika sa Sicilije

Prevoz pokojnika sa Sicilije zahteva posebnu proceduru. Sicilija je najveće ostrvo u Sredozemnom moru sa površinom od 25.709 km², a od kopna je odvojeno Mesinskim